Skocz do zawartości
IGNORED

denon avr1705,a jbl northridge e 50

maniek126

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Piszę tutaj,a nie w zakładce "kino domowe",ponieważ sprawa dotyczy odsłuchu 2-kanałowego na denonie avr 1705.Kino być może za jakiś dłuższy czas.Mam pokój 3,60*5 metrów(około).Zastanawiam się nad zakupem w niedalekiej przyszłości jakichś porządnych kolumienek za przystępną cenę,bo na razie gram na altusach 75.Nie mam możliwości ustawienia kolumn na podłodze,więc mój wybór jest mocno zawężony.Kolumny mogą stać tylko na meblościance ustawionej na krótszej ścianie i do tego mogą być tylko w pozycji leżącej (na stojąco wlazłyby tylko jakieś bezsensowne maluchy).Z jedynych poziomych dobrych kolumn znalazłem monitory JBL Northridge E 50.I tu chciałem zapytać,czy polecilibyście mi te skrzynki,czy może lepiej wziąść balboa 30 i je ustawić w pozycji leżącej na szafkach.Z opisów widać,że deko lepsze parametry mają E 50.Czy w ogóle połączone z tym avr wydadzą więcej basu,niż nieszczęsne altusy,bo w nich jest on na granicy tolerancji.Jak do tej pory miałem u siebie okazję porównać altusy z jamo studio 180.Jamo w tym porównaniu wypadły bardzo słabo.Dziwne,no nie?Altusy wprawdzie mam trochę "ulepszone",ale za to z nieoryginalnymi niskotonowymi (888).

Pozdrawiam

Krzysztof

https://www.audiostereo.pl/topic/24486-denon-avr1705a-jbl-northridge-e-50/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.