Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Fusion 1 vs Heco Vitas 300

neozeus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Dużo szperałem, czytałem i oglądałem... i do ceny 600 zł za pare, stwierdziłem, że tylko te dwie możliwości wchodzą w grę. Korzystałem przede wszystkim z niemieckich serwisów zajmujących się recenzjami sprzętu audio (np. wydawnictwo "Audio") by pomóc sobie w dokonaniu wyboru. Tkwię teraz w tej własnie sytuacji i tutaj pojawia się moje pytanie do Was. Kto miał możliwośc odsluchu obu par kolumn? Kto potrafi mi powiedzieć, które są lepsze, albo poprostu które się do czego bardziej nadają?

Wszystko to będzie podłączone do wzmaka ONKYO Integra Model A-8450. Od kolumn wymagam, by nie żałowały mi basu, lubię gdy czasem coś we mnie uderzy ;) Z drugiej strony pragnę słyszeć czysto wysokie tony (to chyba jest dla mnie znacznie ważniejsze). Lubię się oddać zwyczajnej muzyke pop, jakiegoś dobrego chill outa, albo nawet i czasem syce się jakąś orkiestra typu Carmina Burana, bądź coś gotyckiego. Zastosowanie tych kolumn będzie raczej unwersalne, gry, filmy i audio z CDeka, który był dołączony do wzmaka (też ONKYO). Zaś jakośc brzmienia pragnę usłyszeć głównie w ambientach z jakimś porywającym do marzeń na jawie kobiecym vocalem oraz wlaśnie w muzyce klasycznej.

A tak na marginesie, siadł mi balans w wzmaku i jestem zmuszony słuchać na MONO :/ Czy jakiś serwis elektroniczny zaradzi temu?

To by było na tyle... :)

https://www.audiostereo.pl/topic/24531-tannoy-fusion-1-vs-heco-vitas-300/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.