Skocz do zawartości
IGNORED

Pro-ject K4 i K6 to Grado...jakie?

yesfan

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że K6 to jednak nie Prestige gold. Inne są parametry (np. pasmo, waga) i za duża różnica w cenie. Może jednak nie ma idealnych odpowiedników, a grado robi te modele specjalnie dla PJ?

yesfan, 17 Lut 2006, 10:14

>Wydaje mi się, że K6 to jednak nie Prestige gold. Inne są parametry (np. pasmo, waga) i za duża

>różnica w cenie. Może jednak nie ma idealnych odpowiedników, a grado robi te modele specjalnie dla

>PJ?

Tak Grado robi je specjalnie dla Pro-Ject. Ja bylem swiecie przekonany, ze Gold i K6 roznia sie tylko logiem na plastykowej obudowie z przodu. W dolnej czesci K6 jest obudowa z blaszki koloru zlotego - identyczna jak w Grado Gold.

Poszukam parametrow i porownam, bo mnie zaintrygowales tymi roznicami.

• 7 miesięcy później...

Arturmis, 4 Paź 2006, 11:35

>Jak z wynikami sledztwa ? Czy do grado Prestige Black mozna zalozyc igle od GRADO Prestige Gold ?

Do dzis nie mam pewnosci czy Grado Gold i PJ K6 to jedno i to samo. Pewne jest tylko to, ze specyfikacjer rzeczywiscie sie roznia.

A propos zamiany igly.

Igla od Gold pasuje do Black tylko ze, w przypadku Grado jest inaczej niz w przypadku np. Ortofona. Seria Prestige rozni sie "bebechami" wkladek, a nie tylko iglami, wiec jak zainwestujesz duzo kasy w igle od Gold i zamontujesz ja do wkladki Black, to postep moze byc mizerny, a nawet bardzo mizerny w stosunku do inwestycji.

U Ortofona za to jest tak, ze np. linia OM ma identyczne "bebechy" i wkladki roznia sie tylko iglami. Kupujesz sobie tanio OM 10, dokupujesz igle od OM 30 lub OM 40 i masz wkladeczke przyzwoitej klasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.