Skocz do zawartości
IGNORED

Monobloki Ri-Audio Mk2

h2o

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim kupiłem MK1 to przy okazji posłuchałem MK2, lecz krótko gdyż nie specjalnie mi się podobały. MK1 to gładki dzwięk typowy dla klasy A i trochę pod lampę lecz dość dynamiczny, natomiast MK2 to typowy tranzystor z większością jego zalet i wad - dla mnie grały trochę zbyt twardo i chyba mniej dynamicznie o ile dobrze pamiętam bo to było dość dawno. Ale wszystko jest kwestią gustu.

Dziękuję za odpowiedź. Właśnie tego się mniej więcej spodziewałem po suchych danych technicznych, jakie przeczytałem. Mk1 to moc 25W w klasie A, a Mk2 to moc 100W w klasie AB, czyli mówiąc bardzo ogólnie, pierwsze grają bardziej lampowo, a drugie tranzystorowo. A czy słuchałeś może jakichś innych wzmacniaczy mocy - jeśli tak, to jak na tym tle radziły sobie Ri-Audio?

Słuchałem sporo końcówek mocy i mogę powiedzieć że MK1 są więcej warte niż kosztują (o MK2 nie wypowiadam się gdyż za mało je znam) oczywiście o ile ktoś lubi takie brzmienie tzn. łagodne, płynne a jednocześnie dość detaliczne. W cenie do 3 tyś. nie mają konkurencji. Bardzo ciekawa i jednocześnie pomysłowa jest ich kostrukcja mechaniczna. Poza tym sprawiają wrażenie że dysponują większą mocą niż to wynika z danych, i jednoczęśnie bardzo dobrze radzą sobie z trudnymi obciążeniami - u mnie grają z Continuum, a słuchałem je też z innymi Vifami.

Oczywiście mają też swoje ograniczenia ale ogólnie bardzo dobrze się je słucha. Jedyne zastrzeżenia jakie do nich mam to raczej niekonsekwencja a raczej nieutrzciwość producenta i dystrybutora (Voice) - już o tym pisałem czyli trafiły mi się jakieś egzemplaże testowe co wynika z tego że słuchane w sklepie grały trochę lepiej niż te które mi sprowadzili (w srodku też było trochę inaczej niż to reklamują). Jednak najbardziej miarodajny jest odsłuch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.