Skocz do zawartości
IGNORED

czy jest sala projekcyjna w trójmieście?

pidgeon

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o obejrzenie w akcji jakiśch projektorów multimedialnych,najchętniej Benq 5120,i przekonanie się na własne oczy o efekcie tęczy,ostrości,jasności itp itd.Czytać można długo,ale nic nie odda pokazu na żywo.Właściwie to jestem z Elbląga więc może być to miejsce gdzieś w promieniu do 100km od elbląga (olsztyn też wchodzi w rachubę).

Naprawdę nie ma żadnych możliwości obejrzenia projektorów na żywo gdzieś w pomorskim albo w Warmińsko-Mazurskim?To czy ktoś słyszał o takiej sali w np. Warszawie albo gdziekolwiek w Polsce?

Witam

Niestety tak jest smutna prawda że nie słyszałem o takich salonach w Trójmieście.

Raz nawet zadałem pytanie czy byli by skłonni pokazać taki projektor ale niestety nie mogli bo szkoda lampy :-(.

Jeden klient mnie zapraszał do salonu ale w Warszawie, a to trochę za daleko od Trójmiasta.

pozdrawiam

Dzięki Slyman.Jako wysoce napalony na takową prezentację i z braku laku zadowolę się też Warszawą-muszę tylko znależć dodatkowy pretekst bo żona zabije.Masz może jakieś namiary na tamten sklep?I właściwie mogą być też inne projektory niż Benek,np Sanyo Z3 albo Hitachi TX-100 bodajże czyli generalnie każda budżetówka.

pidgeon

Witam

oto link na aukcję do tego sklepu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapraszali mnie na prezentację tego projektora MP610.

Tak apropos to dzisiaj ten projektor odbieram ze sklepu. :-)

Zobaczymy jak będzie się sprawował.

Jak tylko go podłączę to zdam relację

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no to jeszcze raz dzięki.Mi by akurat przeszkadzał brak DVI-chcę puszczać z kompa.Swoją drogą ciekawy jestem czy między 800x600 a 1280x720 przy materiale z DVD jest taka kolosalna różnica w ostrości(albo przy materiale HD).To może sie do nich wybiorę,tylko szkoda,że to oficjalny dystrybutor Benka bo mogą nie mieć innych.Pozdr.

• 7 miesięcy później...

Odświeżę trochę temat:

Planuję w najbliższym czasie zakup projektora. Będę oglądał głównie filmy ale też będzie on wykorzystywany do prezentacji(80%filmy/20%prezentacje). Mam problem z wyborem projektora-póki co wybrałbym Ben MP610 ale mam 4 wątpliwości:

-brak wyjścia DVI (pytanie-jakie połączenie, które posiada MP610 można wykorzystać by używać progressive scan i skalowanie 1280x1024-bo tyle wynika z jego specyfikacji)

-jego duza jasność-o ile podczas prezentacji staje się to atutem to w przypadku filmów jest gorzej..dodam że będę wyświetlał filmy z odległości 4 metrów...

-podłączenie do komputera-jaki kabel wybrać i jaką max rozdzielczość mogę z niego uzyskać??

To póki co wszystkie moje wątpliwości-za udzieloną pomoc z góry dziękuję(niech Wam Bozia w dzieciach wynagrodzi) :-)

Pozdrawiam

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.