Skocz do zawartości
IGNORED

projektor Hitachi po analogu

Adams32

Rekomendowane odpowiedzi

No i się w końcu doczekałem, mam w końcu projektor :)

Niestety nie mam jeszcze dobrego odtwarzacza DVD, a ten co mam ma tylko wyjścia: SCART (EURO), S-VIDEO, VIDEO.

Hitachi natomiast z analogowych ma COMPOSITE, S-VIDEO i VIDEO. Jakie połączenie gwarantuje w tym układzie najlepszą jakość i pracę projektora?

Czy nie jest przypadkiem tak, że po VIDEO obraz ma jaśniejszą czerń i generalnie słabszy kontrast i ostrość? Poza tym, czy wtedy projektor może rozpoznać proporcje filmu i dostosować automatycznie obraz? Pytam, bo mam takie właśnie problemy i dlatego przymierzam się do kupna innego kabelka.

https://www.audiostereo.pl/topic/24663-projektor-hitachi-po-analogu/

Jeszcze mam takie pytanko: czy to, że obraz po bokach mam przycięty o jakieś 40 pikseli to może być wina właśnie połączenia po analogu, czy kiepskiego odtwarzacza?

A, no i druga sprawa, czy rodzaj połączenia ma wpływ na czerń obrazu?

wyciety po boku nie wiem może byc że wina odtwarzacza i ustawień w nim ,natomiast czerń znacznie sie poprawi przy podłączeniu po componencie,lub HDMI,gwarantowane,spróbuj zmienic też ustawienia w przysłonie

• 4 tygodnie później...

Odświeżam ten temat, bo przypadkiem natknąłem się na niego i zauważyłem, że nie napisałem rozwiązania problemu przycięcia obrazu po bokach. Okazuje się, że Hitachi ma skalowanie obrazu, które jest ustawione fabrycznie w połowie rozdziałki. Jak zjechałem prawie do zera to ukazał się cały obraz. Pewnie dzięki tej opcji można sobie poradzić z przesuwem obrazu z Pioneera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.