Skocz do zawartości
IGNORED

Tuner Hitachi FT4000

foxad2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

wpadł mi ostatnio w ręce tuner radiowy AM/FM Hitachi FT4000. Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia z tym sprzętem, jakieś opinie na jego temat?Nigdzie ni ma na jego temat informacji.Podoba mi sie bardzo jego wygląd i chciałbym go sobie zostawic.Dodatkowo czy ktoś może posiada do niego instrukcję lub shcemat a najlepiej to i to?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/24675-tuner-hitachi-ft4000/

Mam FT8000 ;-P trochę lepszy... Ale to w ogóle porządna linia. Mój gra rewelacyjnie, ale dopiero po wymianie wszystkich starych kondków. Jeżeli Twój Ci się podoba, to warto o niego zadbać.

zwolennik łagodności

Zajrzałem dop Orion Blue Book i znalazłem Hitachi FT-4000, 5000 i 8000. Wszystkie z 1979. Te dwa ostatnie notowane są na stronie TIC, FT-5000 jest oceniany niżej od późniejszego FT-5500. O tym pisza bardzo dobrze. Tak jak i o FT-8000. O FT-5000, tak jak i FT-5500 i FT-8000 można sporo znaleźć. W wątku naszym o ślicznych tunerach też. O FT-4000 dotąd nic nie czytałem. Jeśli idzie o cenę to nie stoi wysoko (50 złotych w ogłoszeniach HFiM) ale to nie musi oznaczać, iż źle gra. Sam mam ślicznego analogowego FT-920 - najwyższy model spośród analogów tej marki.

Sam jestem ciekaw. Hitachi FT-920 ma świetny wygląd i pod tym względem na pewno z cyfrowymi następcami wygrywa. Ma też bardzo miły dźwięk, taki, którego słucha się z przyjemnością. Ale ze swymi czterema "gangami" czułością i pewnie selektywnością im z kolei ustępuje. Z tym, że akurat czułość nie jest akurat dla mnie cechą pożądaną. Mam wręcz przeciwnie problem ze zbyt silnym sygnałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.