Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy sposób podłączenia bi-wire!!!

arczar

Rekomendowane odpowiedzi

sprawdzając jak podłączyć bi-wiring na forum dowiedziałem się że najlepiej podłączyć jedna kolumnę do paru głosników A a drugą do B.

ALE TO JEST DO KITU BO NIE MA STEREO GDYZ KOLUMNA OTRZYMUJE SYGNAŁ Z PRAWEJ I LEWEJ KOLUMNY WIEC GRA DWOMA KANAŁAMI CO ZA TYM IDZIE DWIE KOLUMNY GRAJA TAK SAMO!!!

Swoj sposób podłączenia i uzasadnienie mylnosci starego poglądu i własciwości mojego przedstawiam na prowizorycznym rysunku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam

wlasnie mecze ten temat .mianowicie posiadam apli denon 1906 i chcialem to podlaczyc bi wiring,fronty wharfedale 9.5 diamondy.jakie kable do tego zastosowac? do ilu zl mozna zainwestowac i czy ja ta roznice uslysze.i moze ktos mi to obrazowo narysuje bo sprzedawcy w sklepach nie wiele wiecej wiedza odemnie.

wiem wiem to dzial stereo ,kd jest obok ale tak w temat chce s9ie wlaczyc.

pzdr.

Ariel616, 24 Lut 2006, 20:28

Wyjścia A B na kolumny sa w wzmacniaczach które realizują tzw. pseudo quadro albo cos jakby protezę multiroom. Nigdy nie doszedłem po co i na co to komu było potrzebne. Miały to stare Diory. Był też przełącznik A/B lub A+B włączający równolegle dwie kolumny na każdy kanał.

Do bi-wiringu to w ogóle niepotrzebne. Podłaczasz podwójny (2 x po 2 żyły) kabel do pojedynczych zacisków wzmacniacza, a z drugiej strony rozdzielasz go na zaciski z zestawie głosnikowym. Dla ułatwienia takiego podłaczenia niektóre wzmaczniacze mają zdublowane zaciski głośnikowe - tak jak np. Pioneer A-400.

różnice napewno usłyszysz tylko nie wiem ile kasy chcesz zainwestować? Podłącz tak jak ja narysowałem(sposób2) lub tak jak napisał Qubric. powiedz ile możesz dać za metr to wtedy bedzie mozna coś powiedzieć...

>>Qubric, 24 Lut 2006, 20:35

>Wyjścia A B na kolumny sa w wzmacniaczach które realizują tzw. pseudo quadro albo cos jakby protezę

>multiroom. Nigdy nie doszedłem po co i na co to komu było potrzebne. Miały to stare Diory. Był też

>przełącznik A/B lub A+B włączający równolegle dwie kolumny na każdy kanał.

Dobre, Zapytaj Chuck'a Norris'a. On Ci wytlumaczy te skomplikowane roznice.

no wlasnie tez mam wejscia A i B to mam zrobic tak jak na rys.2?czy tylko jeden kanal wykorzystuje? czy cos moze mostkuje?zebym tylko czegos nie spierdzielil.

sorry ale dopiero w to wchodze stad te kretynskie pytania.

pzdr.

aha pan w sklepie zaoferowal mi kabel skladajacy sie z chyba 5-6 zyl kazda zyla w izolacjii razem byly w jednej grubej izolacjii za metr jakies 45 zl ale firmy nie wyminil.mozna tyle dac do takie sprzetu?opis sprzetu jak wyzej

pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.