Skocz do zawartości
IGNORED

Jak polaczyc biwire denon1906?jakiekable

kobow

Rekomendowane odpowiedzi

witam

dla wielu pewno proste pytanie,posiadam denona avr 1906,fronty wharfedale diamondy 9,5.

w tym zestawie jest mozliwosc polaczenia frontow bi wiring.jak to zrobic?najlepiej jakis prosty rysunek poprosze na maila.i jakie kable zastosowac do ilu zl.dzisiaj bylem w sklepie audio pan zaproponowal mi kabel do bi wiringu za 45 zl za metr.czy to dobra cena do takiej jakosci sprzetu?zebym sobie mercedesa z kabli nie kupil do budzetowki.prosze o spostrzezenia osoby ktore juz to przesluchaly?

a wogole czy jest roznica jakas slyszalna w takim sprzecie?dopiero zaczynam sie w to bawic,ale juz mi sie podoba.

pzdr.herberd kobow

[email protected]

Wyjścia A i B pracują na tej samej końcówce mocy.

Kup sobie na początek coś takiego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

LS15 + LS25 albo LS25 + LS40.

Ukryta Zawartość

czyli podlaczam wyjscie A lub B rozumiem.ale jak to sie ma do tego?

Ukryta Zawartość

drugi rysunek tu wyraznie widac ze sa wykorzystane 2 kanaly.no chyba ze sa jeszcze inne sposoby.

Ukryta Zawartość

Nie powinno się podłączać kabli tak jak na tym drugim rysunku.

Komuś się tam coś pokręciło.

Te wyjście B w amplitunerze służy do podłączenia drugiej pary kolumn, które można postawić w innym pokoju.

Ale można wykorzystać wyjście B w biwiringu, ze względu na łatwiejsze podłączenie 2 przewodów do osobnych zacisków niż do tego samego. Jak ci wejdą dwa przewody do tego samego zacisku, to możesz wykorzystać tylko wyjście A. To bez różnicy.

Tu jest to przystępnie opisane:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam;)

Ja tak troszke off-topic do autora - zapytać chciałem jak gra ten sprzęcik? W najbliższym czasie planuję kupić coś w miarę ładnie grającego i przyjemnego w filmach, i właśnie Denon 1906 i Wharfedale Diamond 9.5 interesuja i podobaja sie na dzień dzisiejszy najbardziej.

Z góry dzięki za wszelki komentarz.

Pzdr.

kobow, a sprawdź najpierw instrukcję obsługi.

Z tego co wiem to ten denon 1906 to Amplituner 7.1 kanałowy? Ilu kanałów używasz? Pewnie 5ciu ?

Ja mam Ampli 7.1 Poineer 915. Tam jest taka opcja wykorzystania (zdefiniowania) końcówek mocy surround back jako BiAmping.

Sprawdź może też tak masz. Będziesz miał nie tylki BiWiring (to może mieć prawie każdy), ale i BiAmping (a takich to już ze świeczką szukać !)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.