Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkania na Mazurach

jakobs

Rekomendowane odpowiedzi

zawi, 26 Lip 2006, 21:04

Na pewno nie. Jej głos był ledwo i tylko momentami słyszalny. Królował dudniący bas, który zagłuszał wszelkie inne instrumenty i wokal. Nie wiem co sądzić, o tych co zostali. Nie wytrzymałem nawet jednego utworu. No ale co tam ja. Żona była zdumiona i zdegustowana chyba jeszcze gorzej ode mnie (a nie audiofilka i tolerancyjna dla hałasu). Nie da się tego dźwięku opisać ;)

Poszliśmy więc na lody i do domu.

Może później coś ktoś z tym dźwiękiem zrobił i było do przyjęcia - nie wiem.

Witam!

Moim zdaniem zawsze warto czegos posłuchać i czas wakacji jest łaskawszy w kwestii możliwości czasowych. Mogę zaproponować (wstępnie) w Pasymiu (w połowie drogi Olsztyn - Szczytno) drewniany (akustyka jak w filharmonii) domek letniskowy właśnie tam (nad jeziorem Kalwa). Niestety największy pokój ma pewnie z 15 m2, no i jest na terenie ośrodka, więc dawanie czadu byłoby niegrzeczne wobec wypoczywających obok. Ale "normalne/domowe" słuchanie wchodzi w grę, tym bardziej, że wielu z nas nie korzysta z dużo większych pomieszczeń na co dzień. Ewentualna data spotkania, to sobota 22-go lub 29-go sierpnia.

Trzeba by ustalić nadrzędny cel spotkania - moje propozycje są takie: 1) kompletujemy cały system z urządzeń DIY, 2) kompletujemy "jakiś" system i każdy z uczestników ma, np. 20-25 min. na zaprezentowanie swoich ulubionych (3 do 4) nagrań i opowiedzenie pozostałym, co dla audiofila może być cennego w tym materiale (dla przykładu stereofonia w "Amused to death" R. Watersa lub po prostu zaciekawić niezwykłym wg niego utworem - spotkanie bardziej muzyczne niż sprzętowe, 3) kompletujemy najlepszy z możliwych system (hi-end) i słuchamy różności, żeby posmakować dźwięku wysokiej próby.

Co koleżeństwo na to?

Cenne będą każde uwagi w kwestii oczekiwań, nawet jeśli tym razem nie wypali, to będzie więcej wiadomo na przyszłość.

Pozdrawiam - Głaz

głaz, 26 Lip 2006, 22:45

Świetny pomysł i okazja do ponownego spotkania.

Goldenlok- dziś wystartowała przesyłka. Wysłałem Z-Zultra trioda i najtanszą wersję budżetową. Oby dobrze słuzyły :):)

A kiedy spotkanko dojdzie do skutku? Jadąc po drodze mógłbym zabrać Franka, Swaróga i np. z Ełku Pawiowego.

Panowie zanosi się, że najprawdopodniej będę spędzał następny weekend w Giżycku (26-27.08).

Jeśli ktoś był chętny do małego spotkanka przy piwie i klockach to wezmę ze sobą aboxowe klocki :))

A może w tym czasie zorganizować spotkanie DIY-e. Byłaby już przymiarka do AS'2006.

Późniejszy termin dla mnie będzie ciężki do wyrwania się.

pozdrówka dla Mazurów

jodel

Mała korekta daty, będę w Giżycku we wtorek 22.08 pod wieczór i do południa w środę 23.08

Jakby ktoś chciał żebym odwiedził to niech da znać, czekam do wieczora w poniedziałek.

pozdrawiam jodel

• 2 miesiące później...

Witam wszystkich.

Po dość długiej przerwie w tym wątku MSAiM zaprosiło w swoje skromne progi kolejnego producenta kolumn głośnikowych.

Tym razem będziemy mieli okazję posłuchać konstrukcji McGyvera zdjęcia i informacje o jego kolumnach zamieścił on sam w wątku na forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

McGyver pojawi się z trzema konstrukcjami:

- monitory

- 2-drozne podłogówki

- 3-drożne podłogówki

Dodatkowo przywiezie swoja elektronike i kable.

Spotkanie odbedzie się w sobotę 4 listopada w Giżycku ok godziny 15, ze względu na wielkość pomieszczenia odsłuchowego ilośc miejsc jest oczywiście ograniczona, maksymalnie 20 osób.

Osoby, które chcą uczestniczyć w tym spotkaniu bardzo proszę o maila do mnie ( "o mnie" )

Zapraszamy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaraz zadzwonię i namówię Franka i Swaróga. Do ekipy mógłby dołączyć Pawiowy, którego z przyjemnoscią zabiorę jadąc po trasie. A może i jeszcze Janusz z Moniek???

Będę. Co prawda wracam w sobotę o 1:00 w nocy ale spotkanie jest po południu więc nie widzę przeszkód.

Rozsądnie byłoby się zabrać z Ol-na 1. autem... -> PW

Pozdrawiam.

Lista:

1. McGyver + osoba

2. MSAIM - 7 osób

3. pkrecz

4. Młody2

5. andrea29

Suma: 12 osób

Chętne jeszcze osoby na spotkanie bardzo proszę zgłaszac swoją obecnośc na e-mail ( o mnie )

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.