Skocz do zawartości
IGNORED

Czekałem, czekałem.. Panas Acuity 32PD50

borowy

Rekomendowane odpowiedzi

Po miesięcznym oczekiwaniu i telefonowaniu co drugi dzień - wczoraj odebrałem moje wymarzone źródło TVN 24 i TV Trwam. Cóż napisać różne rzeczy oglądałem. Podobał mi się np LCD Philips 9830 ale kwota 8400 PLN to trochę przesada, aby oglądać TVN Turbo. Jakość telewizji jest powalająca. Na płycie testowej wypadł prawie idealnie. Jest to pierwszy telewizor, w którym zbieżność i geometria jest prawie idealna - co widać np po przełączeniu na tryb 4/3. Jest to zdecydowanie najlepszy obraz z kabla, jaki widziałem. Jeszcze jedno - dziwie się osobom, które sie podniecają wielkością obrazu 32 cale i uważają, że to wystarczając wielkość do kina - to chyba żart. Telewizor nabyłem u Wegitv Oleśnica - więc mogę polecić kontakt tel. 508 121 217 (lepsze wrażenie robi przy spotkaniu niż przez telefon)

Pozdrawiam z zadowoleniem

Dokładnie - 32" też wydawały mi się duże, ale teraz widzę, że do kina 45" to minimum.

A co do TV to myślę, że będziesz zadwolony, tylko żałuj, że nie mogłeś dotać JVC 32 D25.

Kupiłem 32PD50 gdyż ja uważam iż jest to najładniejszy CRT jaki widziałem. Poza tym telewizor dla mnie musiał mieć głośniki na dole a nie z boku jak np JVC (prze to jest węższy o 10 cm i wygląda jakby miał 28 cali a nie 32). Trzeba pamiętać iż ten Panask to najwyższy w historii model 32 calowy CRT tej firmy a to zobowiązuje.

kupiłem 32PD50, gdyż jest to moim zdaniem najładniejszy CRT jaki widziałem (kwestia gustu). Poza tym spełnia główny warunek jaki postawiłem a mianowicie ma głośniki pod a nie z boku jak np ten JVC (przez to jest węższy o 10 cm i wygląda jak 28 cali a nie 32). Trzeba pamiętać iż w związku z zaprzestaniem produkcji topowych modeli CRT, jest to najwyższy model 32 calowego CRT w historii firmy Panasonic a to mam nadzieję zobowiązuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2034-100005152 1170287431_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

borowy>>>

a odnośnie płyty testowej którą masz... co to jest - też bym sobie jakieś testy na tv porobił :-)... sprawdzałem ustawienia tv w trybie serwisowym i sporo można wyregulować (zupełnie jak w monitorze od kompa)... a taka płyta testowa by była pomocna...

ps.

ładny ten tv... stolik do niego dokup... jeszcze ładniej będzie się prezentował... widziałem ;-)

pzdr

123... test

Płyta testowa była w AudioVideo, chyba 2 lub 3 numery temu. Do Gwiezdnych wojen były dołączone testy obrazu i dźwięku. Stolik jest mojego pomysłu i wykonania - jest pod nim tyle miejsca aby pomieścić wszytkie moje graty. PS jak wejść do menu serwisowego panasonica?

tu masz temat... tylko nie kręć za dużo bo.... można nieźle nakaszanić (w 32px10 ta kombinacja działa).

Ukryta Zawartość

pzdr

Ukryta Zawartość

123... test

>slayer

Parę lat temu w takim czymś o nazwie kino domowe niby gazeta ale nie ,był wydany kalibrator.Bardzo dobra płyta testowa do telwizora i kina domowego.Wszelkie możliwe testy polecam

po części jedno i drugie... dlatego kupiłem 32PX10. Podłącz przez RGB i będzie OK. Progressive sprawdza się w projektorach, a w tv bardziej dla bajeru.

pzdr

123... test

nowy40>>

thx, ale dzisiaj udało mi się w pracy pożyczyć taką płytke, tak że pewnie w weekend będę ustawiał :-)

borowy>>>

ustwiasz w menu "picture" co tam chcesz i jak chcesz... a potem trzymasz przez kilka sekund STR (nie wychodząc z menu). Ustawione wartości powinny być uznawane jako N. Doczytaj dokładnie w instr. bo ja mam px10 i u mnie działa

pzdr

123... test

-> borowy

Jak bys mógł tego kalibratora wrzucić na jakiś serwer, np. megaupload.com to byłbym bardzo wdzięczny, dotąd tylko słyszałem o zaletach takiego krążka i chciałbym go wypróbować. Już niedługo umieszczę zdjęcia mojego D25 z DVD. Co do stlyistyki to Panas ładnie się prezentuje - chyba lepiej niż JVC. D25 to tez najwyższy model koncernu w historii (choć może P38, kto wie?) i wyszedł im idealnie.

Pozdrawiam i jeszcze raz mocno proszę o wrzucenie na serwer kalibratora

Simonello

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.