Skocz do zawartości
IGNORED

wzmak sluchawkowy zbalansowany do HD 600

dartman

Rekomendowane odpowiedzi

stara milosc nie rdzewieje i odzyla w odniesieniu do HD600. ostatnio wymienilem zrodlo i znowu sie zakochalem w 600'tkach. aktualny wzmacniacz to (parametry producenta, wzmak sluchawkowy zintegrowany z duzym wzmakiem)-

klasa A, technologia JFET, wyjście komplementarne, oddzielne zasilanie

Napięcie wyjściowe: 6 V

Pasmo przenoszenia: 2 Hz - 200 kHz +/- 0,01 dB

Zakłócenia na wyjściu: max 40 uV - pomiar szerokopasmowy

Dynamika: 120 dB

Zniekształcenia - h3: 1 V/600 Ohm - 0,015 %

chcialbym zasiegnac Waszej porady. Czy duza bedzie zmiana po przejsciu na wzmak zbalansowany?

Jesli tak to jaki polecacie przetestowac? zupelnie nie mam doswiadczenia w zbalansowanych polaczeniach. po raz pierwszy mam zrodlo, ktoro to potrafi. dzieki za wskazowki.

Witam !

>dartman

Parametry podane przez Ciebie są imponujące, pachną mi strusiem :))

A tak na poważnie to symetryczne połączenie słuchawek wyzwala to, czego normalnie w nich brakuje - przestrzeni. Poprawa jest też w innych aspektach ale generalnie najwiekszy wpływ ma na lokalizację w przestrzeni.

To nie jset tylko moja opinia, żeby nie było na mnie :))))

Pozdr.

ex-stożek,

wymienilem zrodlo i jak to bywa slucham kiedy tylko moge (nawet filmow nie ogladam ani nie czytam) czym doprowadzam do szalu moja rodzine (popu nie slucham ;)) wiec odkurzylem 600'setki. i szok, ktorego wczesniej nie mialem a polega on na tym, ze musze wymienic kolumny bo sluchawki graja taaak, ze .... Ale poki co nie stac mnie na kolejny spory wydatek wiec - eureka wzmak sluchawkowy. Ten aktualny jest w strusiu :). jezeli zbalansowane poprawiaja przestrzennosc to wchodze w to. w czym wybierac?

dartman

Symetryczny wzmacniacz robi właśnie kolega Ex-Stożek, vel Stożek, tylko przez marketingową skromność tego Ci nie powiedział. Recenzję jego wzmacniacza masz w wątku o wzmacniaczach słuchawkowych wysokiej klasy. Na świecie symetrycznych wzmacniaczy słuchawkowych jest bardzo mało. Najsławniejszy jest HeadRoom za bardzo ciężkie pieniądze. Szczegóły w tym samym wątku.Dogadaj się ze Stożkiem, to Ci zrobi wzmak i jeszcze słuchawki na symetryczne przerobi.

>Piotr Ryka,

czulem przez skore, ze to Gosc. HeadRoom ogladalem, jakies chore pieniadze 3.300USD? albo cos okolo, przerobke sluchawek pomijam. Pogadam ze Stozkiem. dzieki, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.