Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz za okolo 400zl (uzywany)

Boja

Rekomendowane odpowiedzi

witam ;) tak jak w temacie poszukuje wzmacniacza za 400zl. Glosniki mam Tonsil Mistral. Chcialbym miec mozny bas poiewaz slucham glownie techna trancu. Najlepiej zeby ten wzmacniacz byl na allegro poniewaz zalezy mi zeby go kupic w tym tygodniu. To chyba tyle jak ktos ma bardziej szczegolowe pytania to chetnie odpowiem :)

https://www.audiostereo.pl/topic/25142-wzmacniacz-za-okolo-400zl-uzywany/

znalazlemtakie "cuda" na allegro ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) znalazlem jeszcze cos takiego PROSZE NIECH MI KTOS POMOZE!!!!

Ukryta Zawartość

ja sprzedałem Pioneera A676 właśnie za 400zł i szczerze go polecam...jest to model o 2 szczebelki wyższy niż wklejony przez Ciebie Pioneer. Radzę poczekać bo często zdarzają się prawdziwe okazje. Z tych co podałeś to najciekawszy jest Kenwood chociaż brzmieniowo będzie mniej audiofilski niż Pioneer z serii REFERENCE...

Staraj się nie kupować od handlarzy bo mają przeważnie wyższe ceny a ich sprzęt częściej coś w sobie kryje..zważywszy że właśnie na sprzęcie uszkodzonym który "naprawiają" a potem sprzedają mają szansę najwięcej zarobić...nie rób zakupów na szybko tylko cierpliwie śledź oferty!!! Bardzo dobrze wiem jak trzeba szanować właśnie te niepozornie małe kwoty...tutaj największe ryzyko zakupu bubla...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Oto link, jakby ktos chcial zobaczyc.

Ukryta Zawartość

Właśnie, nie ma co się sugerować tym czy handlarz czy nie, tylko samemu ocenić czy dany allegrowicz to uczciwa osoba czy raczej niekoniecznie. Tu przykład niehandlarza który ukradł zdjęcia (oczywiście nie mówię o fipa15 tylko tym drugim), a ktoś kto sprzedaje i z tego się utrzymuje raczej powinien być uczciwy, chyba że głupi i podcina gałąź na której siedzi.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mysle ze PMA 860 jest spokojnie wart i 600 nawet i 650zl jak w idealnym stanie. Fipa15 troszke przesadzil z opisem. Konkurencja do 2000zl? A co mamy w tej ofercie? NAD'a C 320 BEE? Toz to porazka przy 860. A mysle tez ze pare klockow do ok 4000zl mogloby sie wstydzic. Oczywiscie nie wszystkie. Ten Denon kosztowal o ile pamietam cos ok 1500DM tak ze to nawet jest wiecej niz dziesiejsze 3000zl. Pozdrawiam.

Tu masz używki Kody 702 za 530:

Ukryta Zawartość

To co ci zostanie dołóż do wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Zaraz, w pierwszym poście pisałeś że Mistrale juz masz. W 4 stowkach szukaj najprostszych rozwiazan, tak jak koledzy podpowiadali, pioneer 676 lub jakis inny japonczyk o duzej wydajnosci pradowej, z tego co widze to wyrafinowanego dzwieku nie potrzebujesz a raczej duzego "kopa" tylko

nie ma co tutaj dywagować o te parę watt.

Powiem tak - odkręcę go do 10 (podziałka jest do 40) - więcej nie da rady przy galach 3040 w pomieszczeniu ok 18 m2. Ma duży zapas mocy - poradzi sobie ze większością kolumn bez zająknięcia w przeciętnym pokoju. pozatym jest naprawdę duży, ciezki i solidnie wykonany. Nie ma tu jakiś oszczedności. Spróbuj licytować, ale skontaktuj się najpierw z włascicielem, niech Ci real foto przyśle. Ostatnio za niecałe 500 poszedł i tym razem myślę, że drożej nie pójdzie.

Acha, tych kolumn kody chyba bym nie grał - wyglądają jakby ich przeznaczeniem było robienie chałasu a nie muzyka:) chińszczyzna pierwszej wody... wolał bym już grające z porządnym wykopem polskie kolumny do dostania na allegro za ok 700 - 800 pln - nóweczki. (tonsile)

=====>Seba78 jeden koles powiedzial mi ze wlasnie Tonsile robia tylko halas ;) a jedne z najlepszych w tej cenie sa Kody av 702

=====>jaro4444 Pupiszon niema zadnych przedmiotow wystawionych i powiedz co to jest to KD261 ;)

Boja ---->

Ukryta Zawartość

Za 300-350 zł masz nówke sztukę . Ma swoje wady ale warto. Dołożysz kiedyś do tuningu i naprawdę fajny zmak wychodzi z tego.

Ukryta Zawartość

Boja, 14 Mar 2006, 17:40

>=====>jaro4444 Pupiszon niema zadnych przedmiotow wystawionych i powiedz co to jest to KD261 ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Seba78

Jak już pisałem co do jakości i wykonania tego pieca nie mam żadnych wątpliwości, słuchałem go na Dali 6006 i uważam że to naprawdę kawał dobrej roboty, chociaż ja preferuję wydajne prądowo Japończyki o poborze powyżej 500Watt hehe, co nie znaczy że chcę ten potencjał wykorzystywać na max. Po prostu wiąże się to z solidnością wykonania a póki co nie stać mnie na audiofilskie cacka za kilka-kilkanaście kPLN. Po "odświeżeniu" takich mocarzy można naprawdę wiele osiągnąć. Zauważ że największe knoty jakie wyprodukowano czyli np. Technicsy SU-V 300, 500 mają pobór rzędu 130W, połączenia wewnętrzne kabelkami telefonicznymi, trafo takie jak przyzwoitszym cd-ku i badziewne komponenty. Nic się nie da z tym zrobić. W sypialni mam mały zestawik AIWY z lat 80-tych w formacie midi, wzmacniacz o mocy ciągłej 30W, pobór 180W, a w środku toroidalne trafo, bardzo dobre tranzystory Toshiby, kondensatory ELNA, solidne okablowanie wewnętrzne. Model MX-70, podpiąłem to do kolumn Mordaunt Short MS 814, sam nie wierzyłem że ten wzmacniacz może tak przyzwoicie grać. Tak więc nie jestem ślepym fanem mocy:)

boja, założę się, że mastro 130/180 skasują te kody:) no a pozatym wyglądają jak głośniki a nie odpustowe meble:) a tak poważnie to co kto lubi... ja wiem, że te grają naprawdę przywoitym i uczciwym dźwiękiem - niedocenianym, bo na kolegach zagramaniczny znaczek robi większe wrażenie:)

Kozlos - jak to mówią, z gówna bata nie ukręcisz:) taki pionek pewnie był by dobry - gdybym nie wział denona to bym właśnie rozejżał się za referencyjnym pionkiem. Wydaje mi się jednak, że denon jest bardziej wysmakowany, więcej szczególików - no ale brak bezpośredniego porównania niestety nie pozwala mi tego kategorycznie stwierdzić. kolejny mój wzmak to też będzie Denon - jakiś wyższy i nowszy model - teraz zbieram na nowe kolumny:)

>Seba78

Zgadzam się Z Tobą co do kolumn, Maestro 130, albo Excellence 1F zgniatają te Kody, zwłaszcza biorąc pod uwagę bardzo porządne midwoofery. Mała modyfikacja u McGyvera i pewnie zgniotą wiele droższe kolumny. Ja sam chciałem kupić Excellence 1F ale za te same pieniądze wyrwałem nowe Missiony 702e plus 701 też z tonsila zresztą.

Kiedys sam szukałem tego Denona ale chwyciła mnie mania na prądożerców:) Ja mam bezpośrednie porównanie z A676, Denon jest lepszy jeżeli chodzi o średnie i wysokie tony, w niskich raczej ustępuje pionkowi, oczywiście nie wiem w jakim stanie były elektrolity w obu wzmacniaczach itp. W tej chwili mozolnie dłubię w ITT 8045, to taki "wypas" z lat 81-82, pobór 400W, dwa trafa, po 4 tranzystory na kanał. Ma w sobie pełno bezuzytecznych dzisiaj badziewi jak filtry dolno i górnoprzepustowe, regulacje barwy itp. Dzisiaj wyglada to smiesznie ale kiedys to na prawde byl wypas, wiec wywalam te pierdy z toru audio, zmienie wzmacniacze operacyjne, elektrolity, okablowanie, gniazda itd. i zobacze co z tego wyniknie.

Kozłoś w miarę prosty w układzie, dobrze zaprojektowany, na nowych płytkach wzmak. Idealny do grzebania dla amatorów lutownicy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.