Skocz do zawartości
IGNORED

kable VDH Skyline Hybrid i banany, help

fiskomp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zadałem to pytanie na forum Hi-Fi, ale tam to jest nie wiem co, paru kolesi się mądrzy o sprzętach, a na zwykłe, a dla mnie ważne pytanie to nawet nie zerkną ;(

Wraz ze zmianą amplitunerka na Yamahę 730RDS, postanowiłem dokupić kable do kolumn, zaproponowano mi te kabelki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w niezłej cenie. Mam tylko dylemat jak zacisnąć banany na tym kablu (banany skręcane, nie lutowane). Konstrukcja to osłonka węglowa, a w środku żyła miedzi. Przy zdejmowaniu głównej osłonki niestety nie udało mi się zrobić tego tak, by nie zeszła ta czarna-węglowa.

I tu pytanie, czy zakręcając wtyki bananowe na samej miedzi, ta dodatkowa warstwa węgla dalej będzie spełniała swoje funkcje, czy muszę jednak tak kombinować i się starać, by jednak nie uszkodzić tej warstwy węgla i zacisnąć banany na obu warstwach.

Może troche zamotałem, ale ci którzy mieli doczynienia z tego typu kablami mi poradzą i doradzą co mam z tym fantem zrobić.

Myślę też, że te kable będą lepsze o niebo, od tych co były w zestawie M-Audio (wiem i uprzedzam rady - zmienie, jak dochrapię kaski, narazie od żony szlaban na sprzęt :D )

Co teraz będzie grało: Y RX-V730RDS+S540+Wiwa HD-228 (divx)+M-Audio HTS-601.

I prz tej okazji, zmieniłem ampli z 350'tki i w sumie ciekawy jestem o ile będzie lepiej ;) Jutro odbiór sprzęcicha.

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/25386-kable-vdh-skyline-hybrid-i-banany-help/

Nie omieszkam, sam jestem niesamowicie cikawy efektów odsłuchowych.

W niedzielę powinienem juz mieć cały system zmontowany.

pozdrawiam,

Ps. Będę miał porównanie do sprzętu od kumpla, który wymienił sobie elektronikę, porównanie będzie bardzo ciekawe: Denon 4306+2910+B&W serii 600 :D:D:D Będzie jazda bez trzymanki :)

Zazdzwoń tam. Ja tam kupiłem 32PD50 i jestem zadowolony.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Witam ponownie.

Powiem tylko jedno, jest suuuuuuper. Nie jestem audiofilem ze słuchem absolutnym, ale zmiana ampli i kabli zrobiła straszliwą robotę. Nie bedę okreslał to terminami jakie tu padają (scena i inne takie), po prostu jest kolosalna różnica in plus. Jednak jakość amplitunera robi swoje i te z najniższej półki trzeba obchodzić szerokim łukiem ;)

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.