Skocz do zawartości
IGNORED

SHAPR JUŻ TYLE PROBLEMÓW

Jupiter

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam model SHARP P50 26" podłaczony do niego jest DVD YAMAHA 550 przez componetnt ( nowe kable Profigold-na starych też to było).Problem powstaje kiedy w odtarzaczu ustawie Progressive Scan(580p).

Objawia się chwilową utratą sugnału co widac po tym że na LCD pojawia się napis z jakiego żródła pochodzi sygnał lub też około 1/5 obrazu od góry "łamie się"-drży.Objaw ten nie zawsze występuje , nie zauważyłem aby występował przy podłacznieu wykorzystującym EURO lub przy wyłaczonej (580i) funkcji Progressive Scan.Wiem że istnieją uwagi ,że nie zawsze użadzenia idealnie współpracują ze sobą

Czy ktoś może miał pdobny problem?

Inny problem to telegazta.

Nigdy nie byłem wielkim fanem tego "wynalazku" ale zuważyłem że na tym modelu w porownaniu do poprzenigo odbiornika ztraciłem na niektórych kanałach telegazetę.

Najbardziej jest to uciązliwe na kanale Eurosportu- wyświetla ze brak funkcji teletekst a to jedyny kanał na którym często korzystałem z telegazety.

Czy kto ma podobny problem , czytałem o nie wgraniu telegazety do odbiorniak ale u nie na kanałach np .TVP 1,2,3 TVN, POLSAT ta funcja działa szybko i sprawnie

A tak przy okazji :

-czy konieczne jest wizualne informowanie o zmianie ustawień OPC -te małe listki są nieraz denerwujące.

-To że pilot nieraz nie zadziała to podobno norma w tym modelu.

Jak działa serwis SHARPA?Czy może przyjechac na miejsce w miarę możliwości usunąć te usterki.

https://www.audiostereo.pl/topic/25398-shapr-ju%C5%BC-tyle-problem%C3%B3w/

Co do listków z OPC to po prostu wyłącz tę funkcję i po problemie, przecież OPC działa także bez wzkaźników (ustawienia menu). A sprawa telegazety, była już poruszana na forum HDTV.com - ja w swoim Sharpie P50 nie mam problemów z telegazetą na kanałach satelitarnych, więc ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.