Skocz do zawartości
IGNORED

Znowu - wybór CD Pioneer

Asam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mialem okazje posluchac PD 93 i jestem pod niesamowitym wrazeniem. To doskonale CD mogace sie podobac takze wspolczesnie. Wersja Elite miala wywalone za obudowe dwa trafa. Dzwiek firmowy doprowadzony do perfekcji. Miekko szczeglowo z niesamowita przestrzenia i basem trzymanym w ryzach. Niesamowite wrazenia z odsluchu muzyki klasycznej. Jazz rewelacja. Nowsze klimaty takze. Zastanawiam sie nad tym jak 93 zagralby w porownaniu z oferujacym podobne brzmienie wspolczesnym Linnem. DAC to jednak PCM 63 PK. Bardzo przepraszam za dezinformacje.

Wklejam moj post z innego watku - moze sie Wam cos z tego przyda:

Jesli chodzi o "trzycyfrowe" modele Pioneera godne polecenia to: 901 (zdecydowanie najlepszy nalezacy juz do serii refence - inaczej PD 65), 801 (sporo gorszy od 901 ale jednak gra), 701 (to juz przepasc do 901). Serie x02 x03 x04 x05 i x07 byly robione na zasadzie "im pozniej tym gorzej". Nie bylo modelu 902 i 903 po 901 byl od razu syczacy i szeleszczacy 904 (takze sporo tanszy - nie mowiac o tym ze zabrali mu nawet pozlacane wyjscia). Seria 80x skonczyla sie na 802 (takiego ma lenam ale po kompletnym upgrade). Generalnie najlepsze cdeki Pioneera powstaly w latach 1989-1992. Poza slynnymi PD 71 (9300) 73 75 93 i 95 byl jeszcze 9700 i calkiem niezle 7300 i 8500.

ja polecam yamahy cdx10xx-czyli 1030 1050 i 1060, ja nabylem cdx1050 i po zajrzeniu oniemialem a po wlaczeniu jeszcze bardziej, tak miekko podane szczegoly, co najlpesze ten cedek odkrywa sie kazdego dnia coraz bardziej i bardziej ,do tego ponad 10kg wagi podwojna obudowa..tak tak, tu yamaha widac jeszcze dbala o produkt

ps disco dzieki za rekomendacje

pozdrowienia dla wszystkich

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No intuos ta Yamaszka jest zacna - ciut lepsza jest tylko 1060. W porownaniu do Soniaka ktorego miales to skok w inny wymiar przyjemnosci ze sluchania dzwieku. Jednak modele Pioneera ktore wymienilem (nie wszystkie) graja zdecydowanie lepiej. 1050 jest podobna w charakterze do tak chwalonej przeze mnie 901-ki.

wiem ze z 92 jest to cacko:)

ale znalazlem juz maly upgrade dla niej na necie wiec jak znajde czas w wakacje to sie za nia wezme, narazie dzwiek nie przeszkadza mi w zadnym razie , tylko umila godziny spedzone w domu przy projektach:)

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.