Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio+Bose AcoustimassIII 5 ??

tomekwlo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Kiedyś byłem teoretycznym fanem zestawu Bose Acoustimass 5 (i firmy także). Kilkanaście lat temu stałem się fanem praktycznym - słuchałem tego zestawu w Berlinie w salonie audio. Podłączony był do wysokiej klasy zestawu firmy Denon. Wydawało mi się, że brzmi fantastycznie. Zwłaszcza przy takiej wielkości satelitek. Dzwięk był rewelacyjnie rozprowadzany po pomieszczeniu odsłuchowym. Baza osłuchu była znacznie szersza niż przy klasycznych kolumnach stereo, brzmiał dobrze z każdego miejsca. Niedawno kupiłem taki zestaw (wersja III) do pokoju córki. Jesta mały i ustawienie w nim nawet monitorków graniczyłoby z cudem (ze względu na takie, a nie inne ustawienie mebli). Stąd kupiłem go z konieczności i z dawnego sentymentu, a także żeby się przekonać jak to jest naprawdę. Brzmi nieźle, jest praktycznie w pomieszczeniu niewidoczny. Subwoofer daje się schować w kącie. Satelitki są przymocowane na firmowych uchwytach na ścianach. Podłączony jest do zestawu klocków Denona (taki zestaw mniej więcej poniżej poziomu Cambridge Audio). Ale prawda jest taka, że monitorki, których używam w sypialni (Aegis Evo One) z zestawem oldtimerowym firmy Optonica biją zestaw Bose na głowę, i do tego są tańsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.