Skocz do zawartości
IGNORED

SONY 770ES + PIONEER 707- jakie głośniki

intel386

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako nowa osoba czytam forum już którąś noc. Jest świetne.

Mam jednak pytanie jak w temacie - może ktoś zechce mi pomóc? Słucham Blue Note, Cassandry Wilson, Katie Melua lecz nie gardzę progresywą i starym Niemenem (mellotrony i takie tam). Kolega namawia mnie na Bowersy - 602s3 - są analityczne i mają dobrze kontrolowany dół (w impulsie). O wiele lepiej budują przestrzeń od moich starych głośników.

Sprzedawca w salonie namawia mnie na KEFa IQ5 lub IQ7 twierdząc że o mojej muzyki to jest lepsze i że na Sony Bowersy mnie zawiodą. Fakt - wzmacniacz brzmi nieco sucho (porównywałem z końcówką Denona 2 razy droższą). Kompakt był ten sam 707 Pioneer.

Chciałbym wydać 1600 zł. Może jednak CDM1?

P.S. Kolega z Bowersami ma wzmacniacz Pioneera nową 500-tkę a kompakt jak ja 707 (wspólne zakupy w 2000r.).

Dzięki za pomoc. Sławek

Hm... widze że nikt nie ma SONY ES i nie może nic polecić :( Szkoda, bo sprzęt nie najnowszy ale w miarę grający. Ponieważ nikt nie zechciał mi pomóc w wyborze wybrałem sam....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.