Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel ra-400 proszę o pare słow o nim.

closer_to_god

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do kupna na allegro staruszka Wzmacniacz Rotel ra-400. Ma on współpracować z CD ONKYO DX 7051 tunerem T 4831 seria R1 monitorami Tonsil Voyager sat. i pomieszczeniem 12m. Ma to być moj pierwszy "poważny zestaw stereo". Proszę o obiektywne wypowiedzi grona mędrców co do tego wzmaka.

obiektywnie to mozna powiedziec ze jezeli dzwiek ci sie podoba to znaczy ze jest ok. Pytanie ile rzeczony Rotelek ma kosztowac. Imho do 200zl mozna myslec, powyzej ja bym odpuscil.

Oczywiscie zakladam ze sprzet 100% sprawny z czym na Allegro jest roznie. Sam kiedys kupilem "okazyjnie" blizniaczego Rotelka RMA80 - bardzo podobny wizualnie, ale format mini tzn. o polowe wezszy i okazalo sie ze wewnatrz rzezba okrutna: koncowka mocy na jakims STKu (mono!!!), kondzie zasilajace wyplyniete bo jakis mlodzian podlaczyl trafo o "troche" wyzszym napieciu, trafo zasilajace jakies dziwne ruskie, bezpieczniki zadrutowane etc. Jeszcze negatywa w ramach zemsty otrzymalem. Wole nie liczyc ile kosztowal mnie "okazyjny" zakup + praca i czesci zeby doprowadzic go do stanu zeby nie bylo wstyd wlaczac. A oryginalny nie bedzie juz nigdy.

Rotele z reguly graja dobrze ale typowo "rotelowo" - mocno, dynamicznie, z wykopem. Dobre brzmienie np. do rocka, ale do klasyki Rotela sie nie kupuje ;-))

Właściwie to już go kupiłem i wyniosło to 184zl + przesyłka czyli w granicach opłacalności:) a może znasz trochę jego charakterystyki? czy spokojny moę myć o to czy pociągnie mi te Tonsile? ich moc w szczycie to 120W a nominalna 60.

tego modelu nie znam ale te ktorych sluchalem wszystkie byly podobne: dzwiek troche "podkrecony", wykonturowany (na jednym - RA700 - nawet to stwierdzilem w pomiarach). Slabowite Rotele chyba nigdy nie bywaly, nawet modele o niewysokiej mocy maja niezly "wygar" i dobrze ciagna glosniki, z tonsilami na pewno nie bedzie problemu.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.