Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki bezprz. PHILIPS a SENNHEISER

arstak

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam ogromna prosbe - chcialbym poprosic o konstruktywne opinie i porade w sprawie wyboru sluchawek bezprzewodowych.

chce przeznaczyc na to nie wiecej, jak +- 300 zl (ale oczywiscie moze byc i mniej).

nie jestem zbyt biegly w temacie sluchawek, a w kwestii bezprzewodowych to juz w ogole jestem zielony.

sluchawki maja sluzyc mi przede wszystkim do sluchania muzyki - w tym muzyki z kompa.

szukajac w necie wytypowalem dwa modele, do ktorych linki przedstawiam ponizej:

Philips SBCHC8520

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sennheiser RS 120

Ukryta Zawartość

(nie sugerujcie sie cenami - te linki zalaczylem przykladowo, jako pokazujace interesujace mnie sluchawki - te Sennheiser na allegro mozna dostac za 319 zl).

Oczywiscie jestem otwarty na wszelkie inne propozycje - nie mowie, ze koniecznie musza byc tylko te dwa modele.

Bede wdzieczny za wszystkie pomocne opinie i porady.

pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tej cenie (około 300zł) proponowałbym zainteresować się czymś innym. Nie wiem do czego mają służyć słuchawki, czy do słuchania muzyki, umilania czasu w pracy czy oglądania TV.

Porównaj sobie słuchawki AKG K 206AFC. Przewaga nad tymi które wymieniłeś wcześniej jest taka, że mają ładowanie zestawu akumulatorków z bazy słuchawek, wygodny przycisk autotuningu, są zamkniete i są solidniej wykonane od słuchawek z serii RS. Można je zasilić ze źródła zarówno przez RCA jak i jacka.

Mówię to na podstawie obserwacji i własnego doświadczenia z krótkiego obcowania z RS120 i K206. Philipsa niestety nie znam i nie wypowiadam się, kiedyś bawiłem się jakimś modelem bezprzewodowym i wcale nie był taki tragiczny jak bym podejrzewał.

Brzmieniowo lepiej troszkę wypadają RS120 ale użytkowo bezapelacyjnie K206.

dzieki za pierwsza opinie i porade.

bylbym wdzieczny, gdybys podrzucil jeszcze jakis link do tych sluchawek - mi nie udalo sie znalezc tego akurat modelu.

te PHILIPSy o ktorych wspomnialem wydaja sie spelniac "wymogi", o jakich mowisz

Ukryta Zawartość

maja ladowanie z bazy i sa zamkniete.

ale jak zawsze najbardziej cenne sa opinie uzytkownikow czy tez osob znajacych sie na danym temacie.

zas do czego maja sluzyc sluchawki wspomnialem na poczatku, czyli glownie do sluchania muzyki - zarowno z wiezy, jak i mp3 z kompa (a nawet przede wszystkim do mp3 z kompa).

--------------

do umilania czasu w pracy tez przydalyby mi sie bezprzewodowe-jednakze tam nie chcialbym, by zbytnio rzucaly sie w oczy.

dlatego do pracy mysle o czyms takim

Ukryta Zawartość

ale to na razie temat uboczny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PS.

a swoja droga nie spodziewalem sie, ze padnie taka odpowiedz.

wydawalo mi sie, ze ktos napisze " zapomnij o Philips, bierz SENNHEISER" - a tu prosze - te RSy niekoniecznie sa takie super.

ale jak wspomnialem wczesniej w temacie sluchawek jestem laikiem i opieram sie TYLKO na tym, co gdzies uslyszalem czy przeczytalem.

a myslalem, ze w tym przedziale cenowym ten model SENNHEISER bedzie najlepszy.

ale jak widac cale zycie czlowiek uczy sie czegos nowego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.