Skocz do zawartości
IGNORED

nisko budżetowy zestaw

pre_pl

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Kompletuję _naprawdę_ nisko budżetowy zestaw składający się z Marantza CD-62 oraz Diora 504.

Czy CD-62 to jest to samo co CD-60 ? Może wie ktoś coś więcej ?

Z jakimi kolumnami dobrze by zagrał ? Muzyka, 90% jazz.

Przez pół roku musi niestety taki zestaw wystarczyć, no ewentualnie zmiany mogą się dokonać, ale granice kwotowe to około 500zł.

dzięki za wszelkie sugestie ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/25701-nisko-bud%C5%BCetowy-zestaw/

pr_pl, a nie lepiej cos sluchawkowego? Np. Grado Sr60 plus ten marantz? plus wzmak sluchawkowy na LT1210 ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Witaj!

Sorry, że w tym miejscu ale może zainteresuje Cię moja oferta: mam na sprzedaż kolumny QBA Elements 2. Cena jest trochę wyższa od założonego przez Ciebie budżetu ale myślę, że warto. Do jazzu kolumny są bardzo OK :) Jeśli interesują Cię szczegóły to zapraszam na stronę Allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam,

Piotr

Ukryta Zawartość

dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Bedzie to wszystko stało w pokoju ponad 20m2 + ~17m2 jadalni i kuchni. Jest to połączone, więc dosyć spore pomieszczenie. Z tego względu też myślałem raczej po podłogowcach. Wiem, że WS504 może być mało wydajne, ale na początek wystarczy.

Dlatego myślałem o Audio Academy Phobe na początek, potem przejscie ewentualnie na Hypheriony....

Tyle, że to wydatek około 2000 na początek ;) Czy ten kierunek jest właściwy ?

Witam

nie bardzo rozumiem czego tak naprawdę chcesz. Jeżeli masz do wydania 500 zł to trafiają się na allegro firmowe używane kolumny w tej cenie. Jakie - to zależy od okazji w danym tygodniu. Za 500 zl można już kupić kilkuletnie audiofilskie kolumny podstawkowe o dobrej jakości (prosty jazz nie wymaga cudów od sprzętu). Ale widzę że pokój masz 20 - 37 m - powinieneś więc raczej poszukać kolumn podlogowych. O takie za 500 zł będzie ciężko, ale może trafią się jakieś używane np. Tonsile Voyager 130. Dalej piszesz że chcesz kupić Phoebe (1300 zł) - do nich już warto dołożyć lepszą elektronikę, a i tak będą miały problem z wypełnieniem dźwiękiem pokoju 20/37 m (chyba że słuchasz cicho i bez basu). Dalej piszesz o Mimasach za 2800 zł - świetne kolumny ale nie kosztują 500 zł i lepiej by grały z lepszą elektroniką. Zastanów się czego naprawdę Ci potrzeba.

pre_pl

Witam, pierwsza rzecz.Jesli ma to pomieszczenie o lacznej powierzchni ok 40m2 to w gre raczej tylko podlogowki by wchodzily, kolumny AA sa dosc wymagajace i potrzebuja jednak w miare przyzwoitej elektroniki do rozbujania, Phoebe poradzily by sobie takim pomieszczeniu (pod warunkiem ze jest jakos rozsadnie zagospodarowane akustycznie) ale mysle zdecydowanie lepiej pasowaly by Hiperiony, jednak jest to spora roznica cenowa,jesli juz to chyba lepiej poczekac i dolozyc do Hiperionow (za duzo stracisz potem jak bedziesz chcial Phoebe sprzedac)Mimasy odradzam zdecydowanie

pozdrawiam

nie jasno się wyraziłem, na razie ma to być nisko budżetowy, ale z czasem chciałbym go rozbudować.

Z tego powodu nie chciałbym się pchać w kolumny podstawkowe, ale raczej zadowalające podłogowe.

500 zł było odnośnie elektroniki :) Która z czasem też byłaby wymieniona.

Oczywiście pamiętam o przystosowaniu pomieszczenia.

• 2 lata później...

Dawno nie odwiedzałem forum, ponieważ od zakupu nowego serca systemu(tj.gramofon Lenco L75) nie mogę się oderwać od słuchania muzyki z tego ustrojstwa :) Mimo to, ku pokrzepieniu zapałów takich biedaków jak ja, chciałbym zaprezentować swój zestaw, na który przeznaczyłem W CAŁOŚCI

Ukryta Zawartość

post-14245-100000967 1236777204_thumb.jpg

post-14245-100000968 1236777204_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajny zestaw - w moim stylu:D zamiast baterii mozesz kupic cos takiego:

Ukryta Zawartość

tylko wywiercic dziurke i juz - widzialem do kupienia za ok 20 zl

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.