Skocz do zawartości
IGNORED

Odsprzedaz DIY (handmade) oraz tunningow

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

przychylam sie do komentarza j/w

siedząc na forum obojetnie jakim chocby mercedesów czy drzewek bonsai kupuje od kolegów których znam i wiem ze to ich produkty. Natomiast wez te glosniki i idz szukac kupujacych np do komisu allegro lub kazdego sklepu audio-i zapytaj ile ci za nie dadzą.

i nie wsadzam kija w mrowisko,jestem za szanowaniem braci mniejszych,przychylam sie natomiast do rzeczy ubolewajacych nd faktem nidocenienia hand made na rynku wtornym.

janek_dolas, 14 Kwi 2006, 20:07

Okej, rispekt ;)

Myślałem, że chodziło o mrowisko.

Jednak mimo wszystko chyba przyznacie, że w komisie, allegro czy gdziekolwiek indziej sprzętu za kilka tysięcy nie poszukują tzw. początkujący czy przypadkowi klienci, tylko ludzie, którzy mniej więcej wiedzą czego chcą i czego szukają. Mają jakieś pojęcie o producentach podzespołów, rynku czy technologiach i nie kupuje na podstawie atrakcyjności reklam w prasie audio czy recenzji w tejże, tylko jest bardziej zorientowany w temacie i o DIY też zapewne słyszał. Mam obecnie JmLab PS 5.1 kupione za jakąś tam kwotę. Gdyby ktoś mi zaproponował zakup innych kolumn na tych samych głośnikach za 20% ceny, którą zapłaciłem to wziąłbym w ciemno nawet gdyby nie miały w ogóle zwrotnic. No tak czy nie?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

jesli wiedzialbym jakie przetworniki sa w kolumnach za 20 tys i jakie elementy zwrotnicy a sprzedawalbys to samo tylko zrobone u ciebie za "duzo" mniej -oczywiscie po odsluchu -bralbym u ciebie.

janek_dolas, 14 Kwi 2006, 22:41

No i właśnie o to mi chodzi. A te moje "dużo mniej" to może być dokładnie tyle samo ile ja za to zapłaciłem. I kółko się zamyka. Czyli jakby nie liczyć to z czysto finansowego punktu widzenia strata na produkcie DIY jest minimalna lub żadna. Jak jest z produktem "markowym" kupionym w salonie to chyba każdy wie kto cokolwiek kiedyś sprzedał czy próbował sprzedać.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Sprawa odsprzedaży klocków DIY opiera się na fakcie że większość audiofilów słucha oczami. O zakupie decyduje przede wszyskim poczucie posiadania ekstra szpanerskiego cacka a nie sprzętu który świetnie gra.

Tych którzy nie próbowali zapewniam, że końcówkę Krella wyjętą z obudowy i przykręconą do kawałka sklejki trudno będzie sprzedać za cenę wyższą niż integry NAD-a.

Ciekawe jest też to, że ta sklejka odstrasza mimo świetnego dźwięku, a nawet "degraduje" klasę dźwięku

do budżetowego klocka, co innego w ładnej obudowie z napisem, wtedy to samo a już dźwięk jest wysokich lotów:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.