Skocz do zawartości
IGNORED

Kenwood DP7030-gra kilka minut i milknie

wódz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam prośbę związaną z CD Kenwood DP 7030. Poszukuje schematu urządzenia ewentualnie porady na dziwną wadę - a mianowicie - cd gra dosłownie kilka minut po czym następuje cisza. Modulacja nie wychodzi ani z wyjść chinch owych zwykłego jak i regulowanego jak również z wyjścia słuchawkowego. Czuć lekki zapach przegrzanego elementu ale nie widać go, poza tym za każdym razem po dłuższej chwili po wyłączeniu i ponownym włączeniu gra przez chwilę.

Nie mam schematu więc jedyne co zrobiłem to przelutowałem większość lutów, posprawdzałęm taśmy, napięcia z trafa itp, ale nic. Podczas zaników modulacji mechanizm kręci jak również wyświetlacz działa nadal - licznik, play stop itd.

Może ktoś spotkał się z taką usterką i wie która kość lub element należy sprawdzić.

Niestety wymieniłem przekaźnik i jest ten sam efekt

gdzieś dodatkowo coś się "jara"

widać na płytce przy jednej zworce

ciężko coś dłubać bez schematu

więc jakby ktoś miał taki schemat do odstąpienia

to bardzo byłbym wdzięczny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.