Skocz do zawartości
IGNORED

wybor kolumn i amplitunera

kross

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie

jestem tutaj nowy, to moj pierwszy temat na tym forum i przez tydzien "odsiadki" :) zdazylem juz tu troche poszperac i poczytac. dotychczas interesowalem sie glownie car audio, teraz chce postawic na audio w domu.

do rzeczy - zamierzam kupic kolumny podlogowe stereo do pokoju ok. 20 m2. slucham przewaznie r'n'b i amerykanskiego hip-hopu, a odnosnie odsluchu lubie lagodna gore, detaliczna srednice i dosyc mocne uderzenie, niskie zejscie.

na kolumny (preferuje nowe, w ostatecznosci uzywane) chce przeznaczyc kwote do 2000 zl, a jesli bedzie to uzasadnione brzmieniowo moge troche przekroczyc ta kwote. wiem, ze to niewiele (w car audio za tyle mniej wiecej sie kupuje sam zestaw 2-drozny, a co dopiero kolumny podlogowe - w home audio tez sie juz zdazylem zorientowac w cenach), ale istnieje pewien wybor w tym przedziale.

przejrzalem oferte producentow i do odsluchu wybralem nastepujace kolumny:

- mission m34i

- b&w 603 s3

- jm lab chorus 716s

- tannoy fusion 4

wybieram sie na odsluch, ale moze jeszcze ktos z szanownych forumowiczow moze mi cos innego jeszcze poleci, na co warto zwrocic uwage i odsluchac?

to pierwsza kwestia ;), a druga to amplituner, ktory chce pozniej dokupic, jednak w tym przypadku preferuje uzywany sprzet, gdyz chce przeznaczyc na niego ok. 1000 zl. co wybrac (uzywanego) w tej cenie? kupujac sprzet uzywany, raczej trudno bedzie z odsluchem, ale myslalem nad czyms od denona.

duzo sie rozpisalem, ale mam nadzieje, ze ktos to chociaz przeczyta :). prosze o porady.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/26117-wybor-kolumn-i-amplitunera/

Kolumny - B&W lub JLmLaby. Tannoye, grają torchę mułowato, brakuje im przejrzystości i czystości. Mission'ów nie słuchałem, ale jakoś nie mam zaufania do kolumn tejże firmy. Ja skłaniałbym się ku B&W - oferują chyba najlepsze brzmienie w tym pułapie cenowycm. Co do ampli - nie uzbierasz więcej piniendzy? :) Za 1000zł można mieć używkę, fakt, ale do takich kolumn bardziej nadają się nowe sprzęty :) Może ja mógłbym sprzedać mojego H/K - nie jest nowy budżetowy ampli, lecz coś, co gra naprawde ok. Jedynie tuner jest słaby - zawsze można dokupić. Jak coś to pisz na mail w "o mnie"

dziekuje za odpowiedz. jesli chodzi amplituner, to jeszcze nie jestem pewny, najpierw przede wszystkim chce kupic kolumny frontowe, a w nastepnej kolejnosci dopasowac jakas elektronike do nich. w kwestii kolumn, odsluchalem na razie wspomniane tannoy'e i powiem, ze to dla mnie zadna rewelacja. ogolnie graja w miare poprawnie, ale jednoczesnie troche nijako i co wazne dla mnie, sekcja basowa jest raczej uboga, wiec jak na moje wymagania - odpadaja. na dniach odslucham reszte ww zestawow i mam nadzieje, ze wrazenia beda lepsze, sporo lepsze :).

temat pewnie oklepany i czesto walkowany, ale moze ktos jeszcze doda cos od siebie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.