Skocz do zawartości
IGNORED

Sony KV 32 HQ 100

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

No w tym temacie chyba mam większą widzę niż Ty disco :P No i radzę - NIE. Jesto to Sony, z tego co pamiętam model produkowany w Hiszpanii. (jak to ktos pisał - montowany przez Chińczyka w piwnicy u Murzyna). Ja zaczaiłbym się na coś z JVC - Mam JVC 32 D25 - fantastyczna maszyna, nie znalazłem jeszcze czegoć lepszego, jeśli chodzi o CRT. Lecz z tego co wiem - nieosiągalny. Może dorwiesz Loewe Nemosa - też bardzo dobry model, ale znowu problem z dostaniem. Tomka WB842 jendak odradzam - obraz piękny, ale pełno wad fabrycznych, duża usterkowość i problemy z serwiesem. Podsumowując - bardzo trudno dziś o dobry 32" CRT - prawei wszystko na wykończeniu, i nie wiedzieć czemu koncerny chyba już rezygnują z produkcji. A przydałaba się na rynku jakaś, nowa klasowa bańka.

https://www.audiostereo.pl/topic/26211-sony-kv-32-hq-100/#findComment-534871

Nie wiem jak jest z ceną Loewe teraz. Musisz poszukać po sklepach, zajrzyj tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeszcze niedawno były. Nie wiem, czemu nie masz zaufania do JVC, może i faktycznie sprzęt audio najlepszy nie jest, acz w D25 stoi na bardzo wysokim poziomie (ale nie przesadzajmy - to TV) - zintegrowany subwoofer, głosnik centrlany i dwa klasyczne. Są wejścia wysokopoziomowe na satelity tylne oraz na aktywny subwoofer. Co do Sony - wiele czasu sam szukałem TV, chyba z pół roku, a o Sony było tlye negatywncyh opinii, że od razu odrzuciłem. Tym bardziej, że obraz HQ100 widziałem w sklepie, na DVD i był szary i bezbarwny - jak w większości Soniaczów. Podobno najlepszym modelem był 29-KLV70 (czy jakoś tak :) - znajomi mają w każdym razie, oczywiście Made in Espana, a obraz jest marny. Więc jeśli to jest udany model to nie chcę widzieć reszty. Radziłbym Ci szybką decyzję po TV CRT z dnia na dzień coraz mniej - zostają juz praktycznie tylko tanie 29". (a oczywiście wg mnie format 4:3 to w dzisiejszych czasach porażka)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/26211-sony-kv-32-hq-100/#findComment-534901

Witam

Wysokie modele TV CRT JVC jak najbardziej tak, Sony ostatnio kiepsko (jeżeli chodzi o CRT - zakończyli produkcję a to co teraz jest w sklepach to utylizacja pozostałych podzespołów) chociaż darzę firmę sentementem - moje pierwsze Sony kupione w 1992 r (14', montaż w Anglii) pracuje intensywnie i bezawaryjnie u trzeciego właściciela (14 lat!) na usawieniach obrazu poniżej fabrycznych. Drugie Sony (29', 100Hz, 4/3, montaż w Hiszpanii!) działa bezawaryjnie już siódmy rok (obecnie u mojej córki) - wymieniłem bo chciałem format 16/9. Obecnie mam Nemosa i po uzupełnieniu wiedzy na temat montowanych w nim kineskopów zaczynam mieć fobię że padnie lada moment:-). Bezsprzeczna przewaga JVC nad resztą CRT (ale mówimy o wysokich modelach) to kineskopy Toshiby - przebiegi 10-cio letnie nie są w tym przypadku rzadkością. Moja rada: szukaj JVC

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/26211-sony-kv-32-hq-100/#findComment-535013

mam TV Sony 29' 50Hz który ma 14lat (92r.), chodzi niemal cidziennie i jest nie do zajechania. Jedynie pilot ma już dość. Z tym, że sprzęt jest made in Germany i wyprodukowany dość dawno. Natomiast nowe modele (nawet już sprzed kilku lat) są moim zdaniem marne. Najbardziej rzucała mnie na kolana zbieżność kolorów (tzw. korwengencja) w tv Sony sprzed paru lat, szczególnie tych panoramicznych. Spróbuj znaleźć na ekranie jasne punkty na czarnym tle np. latarnie drogowe w nocy na jakimś filmie. Widziałem w sklepach egzemplarze, które mają przesunięcia poszczególnych składowych RGB o kilka pikseli w narożach ekranu. Moim zdaniem całkowita dyskwalifikacja. A obraz jakiś taki czerwony.

Wybrałem filipka, bije sony na głowę, chociaż te wyprodukowane we Francji podobno też są awaryjne.

Tak wogóle to nie polecam kupowania TV bez wcześniejszego sprawdzenia właśnie konwergencji, geometrii (np. w telegazecie - widziałem egzemplarze w których obraz w telegazecie był zupełnie krzywy - na normalnym obrazie tego tak bardzo nie widać), no i oczywiście subiektywnego wyglądu obrazu, tonacji kolorów itp. Trzeba to zrobić na konkretnym egzemplarzu (który chcesz kupić) bo inny egzemplarz (nawet identycznego modelu) mógł "udać się" zupełnie inaczej. Obecnie ceny TV CRT znacznie spadły, niestety jakość też.

https://www.audiostereo.pl/topic/26211-sony-kv-32-hq-100/#findComment-535153

Większość telewizorów sprzed lat była, jeśli chodzi o trwałość, bardzo udana. Nie tylko Sony - były też Grundig, Nokia, Philips i Panasonic nieco młodsze. Co do kineskopów JVC - to fakt, są ich niezaprzczalną zaletą - w moim modelu siedzi bańka Toshiby, a te - są najlepsze. Były kiedyś nawet monotowane w niższym modelu - JVC 32 X5. (Made in Great Britain)

https://www.audiostereo.pl/topic/26211-sony-kv-32-hq-100/#findComment-535169

Ja mam wspominanego Soniacza. Jestem bardzo zadowolony. Telewizor jest swietny. Jakoś nie widze, żeby obraz był nieciekawy. Poza tym nie przebacza niczego, wszystko wyciąga i pokazuje jak jest w istocie. A dobry scart też bardzo duzo daje. Przed zakupem porównywałem tegoż Soniacza z Philipsem 9505. Przewaga filipka skonczyla sie na mniejszej obudowie :) Obraz Sonego jak dla mnie jest super. Nie wiem czy to, ze produkowany byl w Hiszpani cos zmienia, ale mój egzemplarz jakos nie nawalil ( i mam nadzieje, ze tak juz pozostanie ). Nie chce bronic tej marki bo to bez sensu, ale w moim przypadku to wlasnie on wypadl najlepiej w porownaniu z innym CRT'kami. A kupno telewizora to nie jest jakies hop-siup...pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/26211-sony-kv-32-hq-100/#findComment-538232

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.