Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkie pytanie do fachowcow odnosnie CD

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanko odnosnie odtwarzacza CD (konkretnie marantz) chodzi mi o model Marantz CD53 i CD53 MKII ... czym one sie roznia?? i ktory lepszy? zewnetrznie nie zauwazylem roznicy, moze w srodku zastosowano cos lepszego? czaje sie na ten CD i nie wiem ktory wybrac... z gory dzieki za odpowiedz:)

pozrawiam,Artur

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Te CD to w gruncie rzeczy to samo (z tego co wiem)

Z załozenia MKII powinien być deczko lepszy, np: większe kondensatory w zasilaniu lub coś tego typu.

Konstrukcyjnie przypominają (jeśli to nie to samo) cd63 67 ale po prostu nie mają HDAMów na wyjściu.

Bardzo dobra baza do modyfikacji.

dzieki za info:) wlasnie obserwuje te cd na allegro:) aha jest jescze mode cd36... ? wart zawracania glowy czy lepiej 53' ?

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Jako baza do tuningu to moze i tak, ale ......

Ale lepiej coś starszego, jest teraz CD604 Philipsa. Poszukaj może czegos na CDM4 i TDA1541/TDA1543 (są rozmaite Marantze, Philipsy i Sony).

"Poszukaj może czegos na CDM4 i TDA1541/TDA1543" tzn ktore marantz sa wlasnie na tym?

i nie szukam bazy do tuningu:) szukam taniego dobrego- lepszego CD niz obecnie mam - trechnics sl-pg590... a czytalem posty i "ludzie" chwala marantz cd 53,63 ... myslalem tez o yamaha cdx393,396 ale wiecej przemawia za marantz... mam nadzieje ze to dobry wybor... ?:)

stecko, 15 Maj 2006, 18:09

>"Poszukaj może czegos na CDM4 i TDA1541/TDA1543" tzn ktore marantz sa wlasnie na tym?

>i nie szukam bazy do tuningu:) szukam taniego dobrego- lepszego CD niz obecnie mam - trechnics

>sl-pg590... a czytalem posty i "ludzie" chwala marantz cd 53,63 ... myslalem tez o yamaha cdx393,396

>ale wiecej przemawia za marantz... mam nadzieje ze to dobry wybor... ?:)

53 nie slyszalem, mam za to 63 SE (zreszta na sprzedaz) rozlozyl Marantza 72, 52 mk II, Philipsa 460 (na CDM 2 i TDA 1541), o Marantzu 46 nie wspomne;)

Wiec jesli 63 to SE lub mk II...

Mag

mag99:

>Wiec jesli 63 to SE lub mk II...

Jeśli CD63 to wersja KI. Oczywiście, jeśli CD ma być poddawane _gruntownej_ przebudowie, to starczy najprostsza wersja ;)

Cooger:

Laser do 63 (i podobnych) jest niedrogi i łatwo dostępny.

profee, 15 Maj 2006, 22:00

>>mag99

>To dlaczego pozbywasz się najlepszego CDka?

z przyczyn czysto finansowych...choc przyznam ze jesli nie uda mi sie go w najblizszym czasie sprzedac to pod mlotek pojdzie prawdopodobnie 72

mag99

a ile za twojego "63"...?:)

wlasnie cooger jak siadzie laser to ponoc wymiana jest banalnie prosta i koszt to ok. 50zl wiec niedrogo...

a jak soie ma cd53 do 63 czy jest duza roznica? w cenie napewno:) a w odsluchu?

pozdrawiam

aha no i najwazniejsze pytanko : czy wogole jest sens zmiany mojego technics'a sl-pg590 na wspomniane marantz cd53 ew. 63...? czy roznica bedzie slyszalna? warto sobie zawracac glowe czy zostac przy swoim poczciwym technics... niestety nie stac mnie na nic drozszego...:/

technics czyta wszystko co mu sie wlozy- to duzy plus, jest w miare nowy, pilot... ale dzwiek wydaje mi sie taki "pudelkowy" ani dobry bas ani sopran... tak srednio niestety ale co tu wymagac od takiego cd:)

stecko:

>aha no i najwazniejsze pytanko : czy wogole jest sens zmiany mojego technics'a sl-pg590 na

>wspomniane marantz cd53 ew. 63...?

Porównałem swego czasy Technicsa 670 z Marantzem 63KI. Niebo a ziemia, zgadnij, na korzyść którego ;)

:) wiec marantz... a ten technics 670 to wyzszy model niz moj? ...

kurcze wiec musze szybko pozbyc sie tego technics...moze ktos chetny?:)

przepraszam ze tak mecze ten temat ale moje ostatnie pytanko: jak maja sie pioneer'y 502,602,601,501 do marantz 53,63 ...:) wiem ze laser do pioneer jest bardzo drogi wiec chyba lepiej sobe darowac te CD no chyba ze dzwiek jest duzo lepszy niz w marantz

stecko, 16 Maj 2006, 17:11

>mag99

>

>a ile za twojego "63"...?:)

>wlasnie cooger jak siadzie laser to ponoc wymiana jest banalnie prosta i koszt to ok. 50zl wiec

>niedrogo...

>a jak soie ma cd53 do 63 czy jest duza roznica? w cenie napewno:) a w odsluchu?

pisz na priva jak cos, jesli chodzi o roznice to uwierz,ze sa..i to naprawde mocno namacalne, technicsa nie slyszalem ale slysze roznice miedzy wszystkimi ktore posiadam

Mag

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.