Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo D-570

zbigwnuk

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest żadną tajemnicą,że wkrótce dilerką JAMO ma zająć bardzo znana sieć sklepów ( patrz logo ) :

:-)))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26369-jamo-d-570/page/2/#findComment-545446

jacch

Obawiam się, że miałeś doświadczenia podobne, do tych które ja obecnie przeżywam. Ale wg mnie nie jest to wina kolumn ale pomieszczenia!! Skąd moja pewność? Otóż w moim pomieszczeniu (28m2) faktycznie mam czasem wrażenie takiego misiaczka - czasem nawet lekko się wzbudza. Dodam, że pokój ze skosami, z gównianą akustycznie zabudową telewizora stojacego na jego środku, bardzo mało umeblowany, kolumny stoją na parkiecie na nie na dywanie. Te same kolumny (grające na bardzo podobnej elektronice) słuchać mam możliwość praktycznie codziennie w pokoju 16m2 (!!) mocno umeblowanym i o kształcie lekkiej kiszki. Całkowicie inne wrażenie dołu, choć przyznam że tam grają z zatyczkami z b-r. Naturalnie przestrzeń już nie tak olbrzymia jak u mnie, bo pokój jest wąski ale nie ma poruszanych w twojej wypowiedzi problemów z basem.

Jeśli SOSO pamiętasz jak Ci opisywałem "first impression" związany z tymi kolumnami to już teraz przyznaję, że wiem skąd u mnie takie wrażenie misaczka. POMIESZCZENIE!!!

Pomimo tego, że mam teraz przed sobą walkę z akustyką pomieszczenia, a może dociążeniem i wytłumieniem kolumn to nadal uważam, że w tej cenie to jest b a r d z o d o b r a i n w e s t y c j a ! ! Nie wyobrażam sobie aby jakiekolwiek kolumny tej wielkości i możliwości grały u mnie inaczej skoro bardzo fajną równowagę tonalną uzyskiwałem na KEF Q1, a przypomnę że mówimy tu o pokoju 28m2!! No ale pokusiło mnie na podłogówki z przeznaczeniem do pomieszczeń +/- 25m2 i mam przynajmniej teraz pretekst aby zająć sie umeblowaniem pokoju. Żona się ucieszy!!

jacch!! Twoje problemy z basem to nie wina kolumn!!

Słuchając rozumu....

https://www.audiostereo.pl/topic/26369-jamo-d-570/page/2/#findComment-546000
Gość

(Konto usunięte)

jacch!! Twoje problemy z basem to nie wina kolumn!!

Przyznaje , że miałem problem ze wzbudzającym się basem i taż byłem przekonany , że to wina pomieszczenia ,a raczej aranżacji akustycznej , ale jbl XTI 100 zagrał dużo, dużo lepiej i problemy z basem , choć nie całkiem , ale znkneły!

Natomiast najbardziej dokuczliwy problem to ten układ d`apolito z dwoma plastikowymi średniotonowcami -żyleta i tyle.Mój system do "ostrych" nie należy , a mimo to zabrzmiało to okropnie!

Posłuchajcie ( zaznaczam ,że w tej chwili w podobnej cenie ) JBL z serii XTI - a potem możemy dalej dyskutować o neutralnym dzwięku:)

Ja słuchałem i wybrałem ze stratą finansową , ćo może być dowodem na to co pisze/słysze.

https://www.audiostereo.pl/topic/26369-jamo-d-570/page/2/#findComment-546300
  • 1 rok później...

no dobrze. skoro byly takie bajeczne ceny i swietne promocje to jak ma sie do tego ten fakt:

Ukryta Zawartość

chtnie sie dowiem, jesli ktos ma pojecie, czy jest to moze jakas nowa wersja tych kolumn. szczerze przymierzam sie do 704 B&W ale nadal to sie rozstrzyga ze wzgledu na cene oczywiscie :)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26369-jamo-d-570/page/2/#findComment-797840
  • 2 miesiące później...

Witam, mam D590 gwarancja jest na 2 lata, kupiłem w autoryzowanym salonie, cena katalogowa 5600, ale sprzedawca dodał mi od innego zestawu satelity i centralny, w tej samej kolorystyce i jeszcze dorzucił 10m dobrego kabla i jeszcze obniżył cenę do 5200. To nie jest mało kasy, gdy je podłaczyłem do nowego sprzętu (ONKYO 604 + DV404) i właczyłem jakąś tam muzę to na początku się podłamałem, niestey brzmienie nie było nadzwyczajne, ale po jakimś czasie gdy się wygrzały brzmienie zmieniło się na lepsze, a gdy właczyłem koncert JM JARRE z Pekinu w DTS to dzwiąk mnie powalił, cztyste detaliczne brzmienie, ogromna przestrzeń, a tony niskie głeboki nie buczące - po prostu piękne. Co bardzo ważne na jakość dźwięku głośność ma wpływ znikomy, tak samo pięknie i wyraziście graja po cichu jak i bardzo głośno. Jeszcze jedna uwaga - stoją one w pokoju 20m2 około 30 cm od ściany, gdy siedziałem na kanapie na przeciw basy były bardzo buczące, ale wystarczy, że przesunąłem kanapę o pół metra w stronę kolumn i zupełnie inne brzmienie.

Nie jestem audiofilem ale słuchałem przed zakupem JBL i Triangli, te ostatnie faktycznie brzmiału świetnie ale kosztowału 10 kpln. Myślę że mój zakup to doskonały kompromic ceny i jakości, nie wspominam tu o doskonałym wyglądzie tych kolumn, za każdym razem gdy na nie patrzę to cieszą oko, a ich niepozorny wygląd (od frontu wydają się małe) w zderzeniu z potężną mocą i jakością dxwięku sprawia niesamowite wrażenie.

Polecam wszystkim te kolumny.

https://www.audiostereo.pl/topic/26369-jamo-d-570/page/2/#findComment-847153

misiek42

Zapewne zdajesz sobie sprawę, że są one póki co najlepszym elementem Twojego systemu. Szkoda, że aż tyle za nie dałeś, bo można używki kupić dużo taniej (nowych praktycznie już się nie kupi, co potwierdza Twój wyjątek). Za to co "dopłaciłeś" do tego aby mieć nowe z polskiego sklepu mógłbyś wiele zmienić w swoim sprzęcie. Tyle że czekać na okazję aby dorwać używane to można miesiącami.... Najważniejsze że jesteś zadowolony.

To co piszesz o brzmieniu to prawda w 100%. Mają też tą wadę że długo sie wygrzewają. O ile można to nazwać wadą. Ja nie cierpię jeszcze tego szkła na górze :/

Zabawa w każdym razie dopiero przed Tobą. Daj im pograć z dobrym piecem i do tego z w miarę rozsądnym źródłem to oszalejesz ze szczęścia.

Pozdrawiam

Słuchając rozumu....

https://www.audiostereo.pl/topic/26369-jamo-d-570/page/2/#findComment-847186
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.