Skocz do zawartości
IGNORED

wherfedale pacifik + denon 2106

wojciechu

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny sorzet został przesłuchany (bardzo pobieżnie) i zdziwienie. Myślałem, że wherfedale to nie są głośniki dla mnie a jednak. Koncert metallici zabrzmiał najlepiej na tych właśnie głosnikach (były wspomagane subem za jakieś 2kPLN). Tak dobrze jeszcze nie było. Charakter brzmienia (zwłaszcza wysokie) przypominał dźwięk wzmocniony dobrym wzmacniaczem a nie amplitunerem. Z jazzem już nie było tak dobrze. Brakowało mi nieco ciepła np. avanca 670. Co do basu. Nie zgadzam się, że sub w stereo się nie sprawdza. W tym przypadku sprawdział się idealnie. O żadnym zamuleniu nie było mowy. Ciekawy jestem opinii innych co sądzą o takim zestawie i o linii wherfedala pacific. Zastanawiam się też czy nie są to zbyt wymagajace głosniki dla denona 2106 (w sklepie grały w bi-ampingu i nic złego się nie działo) i czy nie są trochę za duże do moich 16,5 mkw.

https://www.audiostereo.pl/topic/26389-wherfedale-pacifik-denon-2106/

Zestawienie amplitunera DENON 2106 z kompletem Pacific Evo jest prawidłowe, brzmienie jest bardzo szczegółowe, przestrzeń prezentowana jest prawidłowo. W komplecie prawdopodobnie słuchałeś subwoofer PC-DX12. Jest to mocny, dobry sub który jednak wydaje mi się że będzie zbyt mocny do Twojego pomieszczenia. Jeśli lubisz dobre wysokie tony, szczegółówość to sugeruję Ci w podobnych kwotach zestaw DALI IKON. Finansowo jest to podobna kwota tyle że w DALI w komplecie brakuje subwoofera. W Twoim pokoju jednak można szczególnie na początku z niego zrezygnować. Za to otrzymasz jeszcze lepszą przestrzeń, szczegółowość (zastosowany jest hybrydowy głośnik wysokotonowy skłądający się z głośnika wstęgowego oraz klasycznej kopułki miękkiej) oraz więcej ciepła, które napewno przyda się przy odsłuchu jazzu. Sugeruję odsłuch, bo naprawdę warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.