Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny na ścianę

Olo78

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Olo78!

Szkoda że nie było KEFów, w bezpośrednim starciu z EFX 6.1. Gdynia to troche daleko od Katowic, no ale może przypadkiem jakbyś był w Katowicach to wstąp do salonu "MegaHz" na ulicy Słowackiego.

Tu masz link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja właśnie tam kupowałem EFX 6.1

Miła i fachowa obsługa, jednak na odsłuchy trzeba by się z nimi umówić. Specjalizują się w Denonie. Mają praktycznie wszystko tej firmy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

malkontent, 31 Maj 2006, 11:09

>co do posłuchania Yamahy to chyba tylko www.tophifi.pl

>inne chyba nie mają

Tego się właśnie obawiałem... ;) Decyzja podjęta, biorę KEFa, bo ładny :)

Decyzja podjęta, biorę KEFa, bo ładny :)

Olo78 .... no nie! Bierzesz KEFa tylko dlatego że jest ładny? Ok, ok .... jest równie dobry jak ładny i faktycznie za taką cenę można je spokojnie brać w ciemno.

Powiem Ci jeszcze że ten zestaw firma KEF dedykuje do odtwarzania SACD i DVD-audio co jeszcze bardziej zaostrza apetyt a w kinie domowym można się już spodziewać efektów jelitowych (wspaniały subwofer).

No to teraz jeszcze AVR-1906 i DVD S-97 Panasa, wymiana projektora na BENQ PE7700 i kino że palce lizać!.

Rober

Gdybyś wiedział ile faktycznie będą mnie kosztowały te KEFy wraz z Denonem 1906, którego przy okazji zamówiłem również, to byś się załamał ;)))

Sprzęt powinienem mieć w przyszłym tygodniu, niestety nie wiem kiedy znajdę czas na jego montaż i setup :( Zwłaszcza że projektor będzie gdzieś za 2 tygodnie dopiero u mnie. Ale czekanie wzmaga apetyt ;)

Pozdrawiam i serdecznie dziękuję Wam wszystkim za rady. Obiecuję podzielić się wrażeniami.

Olo

Witaj Olo78

>Gdybyś wiedział ile faktycznie będą mnie kosztowały te KEFy wraz z Denonem 1906, którego przy okazji

>zamówiłem również, to byś się załamał ;)))

Podejrzewam że sakramencko tanio ? No , jeśli to nie tajemnica to napisz ile, jakoś to przetrawię.

Pocieszę sie tym że za jakieś 2 lata będę instalował kino domowe na bazie projektora i wtedy "Benka" PE7700 być może uda się kupić w obecnej cenie W100, a może i Tannoy Arena zejdą w dół tak jak KEFy KHT 2005.2.

Tak swoją drogą myślałem że "Benka" W100 już masz i dlatego troszkę prowokująco sugerowałem wymianę na PE7700 ale rozumiem że górę wzięły finanse i dlatego kupujesz W100.

Ciekaw jestem czy NTSCowska rozdzielczość tego projektorka Cię nie martwi, bo na rozdzielczości 854X480 jakoś nie bardzo widzę 720p, które mozna podać na to DLP, no ale może sie mylę, nie widziałem - nie będę się upierał.

Pozdrowienia! Rober

Teoretycznie taki zestawik wyniósł mnie (z transportem) 4 650 zł, praktycznie niecałe 3 100 zł, nie pytaj jak... :)))

Projektor jest już w drodze do mnie, myślę że na razie będzie dla mnie zupełnie wystarczający. A jak przyjdzie smak na coś więcej, to będziemy myśleć. Sprzęt tego typu szybko się dewaluuje i myślę że za rok wybór będzie nieporównywalnie większy a i ceny jeszcze przystępniejsze.

Pozdrawiam,

Olo

Olo 78

>Teoretycznie taki zestawik wyniósł mnie (z transportem) 4 650 zł, praktycznie niecałe 3 100 zł, nie

>pytaj jak... :)))

Po prostu mnie przytkało! i faktycznie nie bedę pytał jak!

A propos "Benka"W100 - czytałem że zbiera dobre noty, nawet w HD ale i tak jestem ciekaw jakie będa twoje wrażenia jak go odpalisz. Czekamy!

Pozdrowienia! Rober.

• 1 miesiąc później...

Zgodnie z obietnicą, trochę później niż myślałem, ale pochwalę się efektami.

Co do obrazu z BenQ W100 na razie się nie wypowiadam - rzucany jest bezpośrednio na ścianę, na ustawieniach defaultowych, bez porządnej konfiguracji. Pierwsze wrażenie było mocno rozczarowujące, ale było to wynikiem zbyt małej odległości projekcji. Nowicjuszom mogę śmiało poradzić - nie mając przynajmniej 3-3,5m odległości od ekranu (ściany), można zapomnieć o przyzwoitym efekcie. Z takiej odległości widać wszelkie niedoskonałości obrazu (które na uwadze cenę projektora są oczywiste), a wielkość wyświetlanego obrazu też pozostawia wiele do życzenia. Teraz projektor stoi ok. 3,5m od ściany, a oglądam z ok. 5m i jest wiele lepiej. W przyszłym tygodniu będę miał ekran i będę mógł coś więcej powiedzieć ;)

Udało mi się w miare sensownie zamontować kolumny KEFa na ścianach. Sytuacja podobna jak z projektorem, wszystko jest swieże, nie do końca poustawiane, ale szczerze mówiąc na tyle przyzwoite, że zamiast pobawić się w konfigurację oglądamy z moją piękną film za filmem ;). Jedyne co zrobiłem to auto-setup w amplitunerze. Dźwięk robi wrażenie a mam odczucie, że sprzęt ma jeszcze spory niewykorzystany potencjał. Może w weekend zajmę się konfiguracją i wtedy będę w stanie powiedzieć coś więcej.

Wszystko gra z amplitunerem Denon 1906 (zgadnijcie... tak! również na defaultowych ustawieniach;)) i odtwarzaczem DVD Samsung HD745. Gdyby ktoś chciał dowiedzieć się czegoś więcej - proszę pytać ;)

Pozdrawiam,

Olo

• 3 lata później...

witam, nie chciałem zakładać nowego tematu i postanowiłem się podpiąć pod ten a mianowicie szukam również głośników na ścianę oprócz wspomnianych powyżej tannoya i kefa pojawiły się na rynku np zestawy cantona i to w atrakcyjnych cenach mam pytanie czy poniższe zestawy są warte zainteresowania czy zakupić coś sprawdzonego z tannoya sfx czy kefa 1005 amplituner to maranzt serii 8000 pokój ok 14m2

Canton Movie 120 MX

CANTON MOVIE 60-CX

CANTON MOVIE 80 CX

cena wszystkich powyższych podobna oczywiście niższa ok kefa i tannoya,

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.