Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 602.5 s3-opinia

brodawid

Rekomendowane odpowiedzi

>Tak w zasadzie jeżeli tak twierdzisz to chyba powinienes napisać na jakiej podstawie.

>Jedyne co mogę zarzucić tym kolumnom - to obudowa, wg mnie powinna być sztywniejsza

>i bez tego tandetnego plastiku.

>Pozostałe elemeny są bardzo wysokiej jakości (w tym zakresie cenowym to prawie highend).

Co do możliwości 600-tek to twierdzę, że jakość ich wykonania - zarówno obudowy, jak i niektórych komponentów toru - nie przystaje do jakości kolumn z wyższych przedziałów cenowych. W związku z tym nie wierzę, że ktokolwiek byłby na tyle szalony, że chciałby obnażać niedostatki brzmieniowe np. Krell`a, czy innych cenionych markowych urządzeń, podłączając je do 600-tek :-). To byłby precedens w skali światowej !!!

Olu - nie przeczę, że w tym zakresie cenowym te kolumny mogą się komuś spodobać i być traktowane jak to napisałaś "highend w tym zakresie cenowym". Każdy ma prawo do własnej oceny i powinien dobrze czuć się z własnym wyborem. Są jednak pewne obiektywne bariery technologiczne które powodują, że 600-tki odstają od nawet niewiele droższej konkurencji o mile i to w każdej kategorii: stereofonia, lokalizacja źródeł, głębia, średnica, kontrola basu, wysokie tony. Takie są zarówno moje doświadczenia, jak i wszystkich osób które miały okazję słuchać tych eksperymentów ze mną.

>Bastian

> Są jednak pewne obiektywne bariery technologiczne które powodują, że 600-tki odstają

> od nawet niewiele droższej konkurencji o mile i to w każdej kategorii: stereofonia, lokalizacja źródeł,

> głębia, średnica, kontrola basu, wysokie tony.

Te cechy które wymieniłeś to akurat bardzo mocne strony B&W. Tak wiec badź tak uprzejmy i

podziel się ze mną informacja o których kolumnach mówisz.

Jezeli to prawda to chętnie je posłucham a być może nawet i kupie.

Pozdrawiam

Ola

Dodam swoje 3 grosze. Subiektywny ranking kolumn do ok. 3,5 KPLN (napędzanych ampltuner Denon 2106 + DVD) w kolejności od najlepszych: Avance Dana 670, Wherfedale pacific evo 30, B&W 603 S3, KEF IQ7, Dali 6006, B&W 309, ESA ? (jakieś za 3,5 KPLN - najtragiczniejsze wokale!). Ciekawe, czy gdyby zastosowana była lepsza elektronika to kolejność ta byłaby inna?

A swoją drogą to nie mam zaufania do osób które nazbyt zdecydowanie zachwalają lub krytykują jakiś sprzęt. Właśnie dzięki takiej postawie pewnego sprzedawcy popełniłem mojego Denona i nie wiem jeszcze w jaki sposób z tego wybrnąć. Ciągle szukam i liczę.

>wojciechu

>Ciekawe, czy gdyby zastosowana była lepsza elektronika to kolejność ta byłaby inna?

Moim zdaniem tak. Trzeba znać charakter wzmacniacza, CD i kolumn. Należy dażyć do równowagi

albo do własnego upodobania. W moim przypadku np. Grundig A9000 jest dość ciemny ale detaliczny,

Cd Nakamichi OMS 7E II gra bardzo naturalnie ale nie jest krzykliwe a kolumny B&W są za to jasne i

bardzo detaliczne. Razem wszystko daje niesamowity klimacik. Wokale bardzo ładne i otwarte,

wręcz aksamitne.

Dodam jeszcze że nie tylko sprzet ma tu znaczenie. Bardzo niedoceniane jest pomieszczenie.

I czasami w określonym pomieszczeniu jedne kolumny wypadają lepiej a drugie gorzej.

Trzeba wszystko dobierać przez odsłuchy i to w pomieszczeniu gdzie sprzęt ma grać.

Tylko tak można złozyć zestaw który będzie odpowiadał naszym potrzebom.

Tak więc jeżeli sprzedawca nie był zdecydowany to pewnie miał świadomość tego, że odpowiednie

dobranie wszystkich elementów nie jest sprawą prostą i w sklepie tego zrobić nie można.

Tak więc prosze nie wierzyć do końca w recenzje i zapewnienia - moje też ;)

Trzeba koniecznie samemu posłuchać.

Pozdrawiam

Ola

Bastian,

Szanowni Państwo, rzeczą oczywistą jest, że jak do b. dobrej elektroniki podłączymy tanie kolumny z

>przedziału budżetowego to zagrają one znacznie lepiej niż ze sprzętem z podobnego pułapu cenowo -

>jakościowego. Jak podepniemy 600-tki do Krell`a to różnica w stosunku do sprzętu budżetowego będzie

>ogromna - nic w tym dziwnego ani odkrywczego - tylko jaki ma to sens.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.