Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman L 430

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Oj z tym osądzaniem luxa radziłbym bardzo ostrożnie Mam Luxmana L530 i muszę powiedzieć że byłem z niego bardzo zadowolony. Do czasu kiedy przestawiłem się na lampę Również mozna przytoczyć inne wpisy niz Discomaniaka (zresztą wyrwane z kontekstu) Ja proponuje poczytać link , gdzie gość pisze o tym luksie w kontekście Mac-a! Przeczytajcie co pisze Savitar 7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Druga sprawa lata 70-80 były to złote lata stereo jak ktoś na audiostereo pisał wówczas robienie sprzętu stereo było sztuką...

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Ukryta Zawartość

Jak myślicie, warto zaryzykować?

Ukryta Zawartość

Właśnie zaczynam od l- 430 aby się oswoić:).

Później (jak spasuje) chcę zainwestować w l- 5xx, no i zależy mi na sekcji phono mc oraz na odpowiedniej mocy.

Chodzi mi czy, egzemplarz z linku jest wart uwagi, bo grzebany...

on nie jest grzebany tylko był naprawiany, to różnica

zapytaj jakie trany mocy wstawiał, jeśli w kanałach są różnych producentów, raczej nie będzie grał identycznie tak samo ale cena za taki egzemplarz jest moim zdaniem do przyjęcia, mam 430 - to solidny klocek

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

=> disco

Kup w końcu jesny porządny wzmak, bo z ogłoszeń się dowiedziałem, że "LV 113 to najmniejszy z serii Luxmana z wbudowanym przetwornikiem. Gra miekkim milym dla ucha dzwiekiem z ladna scena i niezlym kontrolowanym basem. Stanowi swietna alternatywe dla wzmacniaczy Marantza (m innymi PM 75 i PM 84), ktore bije na glowe czystoscia dzwieku i dynamika. Grundig A 9000 to krok w bok a LV 113 jest cenowo konkurencjny" :)))

Kuźwa, a kiedyś to PM 75 był hi-endem :)))

Witam,

Obecnie posiadam LV 112 jest to ten sam wzmak co LV 113 tylko bez przetwornika,

Kupiłem go przejściowo tak na przetrwanie bo sprzedałem swój stary system,i powiem tak to co ten piecyk zaprezentował przeszło moje najśmielsze

oczekiwania, gra po prostu pięknie, ciepło muzykalnie i przede wszystkim dobrze kontroluje bas co mi się bardzo w nim podoba.

Myślałem o zmianie piecyka ale piece które odsłuchiwałem nie zagrały lepiej od staruszka LV112 bynajmniej w budżecie do 2000 zł.

Oczywiście zdaję sobie sprawę że są lepsze konstrukcje ale i cena jest znacznie wyższa, także postanowiłem póki co grać dalej na starym Luxmanku,

uzbierać większy budżet i faktycznie kupić coś poważniejszego bo jak wspomniałem w przedziale do ok 2000zł nic nie zagrało lepiej oczywiście na moje ucho od poczciwego LV112.

A tak już dodam poza konkursem zawsze zastanawiało mnie dlaczego na zachodnich forach luxmany są takie drogie i nie mówię tu o wysokich modelach tylko o modelach najmniejszych czyli serii LV i wiecie co,słuchając tego piecyka w moim systemie już wiem dlaczego.

Pozdrawiam,

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

to ja dodam jeszcze jeden cytat:

"mozecie mowic co chcecie - ja juz temat PM 75 zakonczylem - byc moze jak twierdzi adse jest dobry w swoim przedziale cenowym ale jak juz mowilem dla mnie jest dobry BEZWZGLEDNIE

troszke mnie czeka przemeblowan w sprzecie ale do czasu lampki w odpowiedniej cenie PM 75 zostaje

AMEN"

;-)))

Należy koniecznie przenieść ten wątek do HI-ENDU. Kupowanie tego wzmacniacza używki za 5 tysięcy to mega promocja. Nie wierzcie też w brednie jakoby na dobrych pełnopasmowych kolumnach okazywało się że gra tylko średnicą. to wierutna bzdur i kłamstwo pisane na zamówienie przez wrogów tego jakżesz arcyzacnego super piecyka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.