Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor z PC a rozdzielczość?

Markkar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tak się zastanawiam, mając projektor z rozdzielczością 1280x720 i podpinając Peceta z wyjściem na karcie 1024x768 otrzymam:

a) obraz z przeskalowaniem z 1024x768 na 1280x720 czy

b) obraz z paskami po bokach i przeskalowaniem na 720 czy

c) obraz z paskami po bokach i ucięciem tych paru pikseli od dołu i góry?

A może jest możliwa każda z tych opcji? Zależy mi na jak najlepszej jakości a wiadomo że przy przeskalowaniu się ją traci.

Zmień rozdzielczość w kompie na natywną matrycy projektora i nie bedzie zniekształceń ani żadnej kompresji obrazu.

Jak tego nie zrobisz bedziesz miał zniekształcony przeskalowany obraz - jak w punkcie a.

Tymczasowo jeszcze nic nie zmienię bo jestem dopiero na etapie zakupu hitachi tx200. Chcę się dowiedzieć na zaś a konkretnie chodzi mi o gierki z pieca. Nie wszystkie przecież można ustawić w rozdzielczości 1280x720. Jak już tak to wolę 1024x768 z czarnymi pasami po bokach, bez skalowania i uciętym dołem i górą tylko czy to możliwe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.