Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD 7700 czy Philips CD 204

tomek93

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak gra 75DX

Raczej przeciętnie. Nie ma co się rozpisywać. Mam go bo jest ładny i ma laser końskiej kondycji (czasem nawet posłucham by znów móc zauważyć różnicę pomiędzy CD204, który z czasem powszednieje). A co do tego co piszesz - pewnie masz rację. Poznam to, to będę wiedział o czym mówię :). Na razie wspomniane TDA po drobnych modyfikacjach zadowalają mnie w stopniu wystarczającym. I mam nadzieję, że na rzeczy o których piszesz nie zwrócę uwagi, bo (aż się boję) znów pieniądze będą szły tylko w jedno :)

Witam! Rok temu kolega kupił Pioneera PD-7700, wizualnie piękna maszyna, ale nie gra, zagrał tylko trochę leipej od DVD-S2700 Yamahy z CD ale z CDX-1060 nie miał szans, grał ciemnym i zamulonym dzwiękiem bez dynamiki, chyba że ktoś lubi takie granie to będzie ok może do jakiejś klimatycznej muzyki ale mimo wszystko bardzo ładny cd.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Witam! Rok temu kolega kupił Pioneera PD-7700, wizualnie piękna maszyna, ale nie gra, zagrał tylko trochę leipej od DVD-S2700 Yamahy z CD ale z CDX-1060 nie miał szans, grał ciemnym i zamulonym dzwiękiem bez dynamiki, chyba że ktoś lubi takie granie to będzie ok może do jakiejś klimatycznej muzyki ale mimo wszystko bardzo ładny cd.

CDX 1060 to bardzo udany szczytowy model Yamahy. PD-7700 to... piąty model od góry, niżej były chyba tylko dwa albo trzy. Chyba nawet pierwszy z odwrotnym napędem. Yamahę porównaj z PD-93 z tego samego katalogu bo to jest model szczytowy. Niestety przegrywa już z PD-75.

Gość rydz

(Konto usunięte)

<<Discomaniac71,pewnie zawracam głowę być może było.

Jak byś ocenił brzmieniowo PD-S06 był chyba odtwarzaczem 98-99roku?

sporo nowinek w nim wprowadzono,jak go oceniasz do PD-9300 czy PD-9700.

Jeszcze jeden dużo starszy model może słuchałeś PD-5010.

Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

<<Discomaniac71,pewnie zawracam głowę być może było.

Jak byś ocenił brzmieniowo PD-S06 był chyba odtwarzaczem 98-99roku?

sporo nowinek w nim wprowadzono,jak go oceniasz do PD-9300 czy PD-9700.

Jeszcze jeden dużo starszy model może słuchałeś PD-5010.

Pozdrawiam.

Porównywałem łeb w łeb PD-S 06 kolegi ze swoim PD-9300 bez upgrade. Różnica w dźwięku tak jak i w cenie. Spora. Nowy 06 to 2.200 PLN. 9300 to wielokrotność tej kwoty. Generalnie nie było co porównywać. Główna różnica to scena i detale (wybrzmienia). Choć trzeba powiedzieć że 06 jest i tak lepszy od modelu który zastąpił (904). Nie wiem czy sporo nowinek, raczej uproszczeń w budowie. Pamiętaj że do sezonu 1994/95 topowym modelem był PD-95. Pioneer zrezygnował nawet z własnego przetwornika. PD-S 06 w przeciwieństwie do referencyjnych flagowców nadaje się za to świetnie do lampizacji (PCM-1702).

CDX 1060 to bardzo udany szczytowy model Yamahy. PD-7700 to... piąty model od góry, niżej były chyba tylko dwa albo trzy. Chyba nawet pierwszy z odwrotnym napędem. Yamahę porównaj z PD-93 z tego samego katalogu bo to jest model szczytowy. Niestety przegrywa już z PD-75.

Wiem! Wiem że to nie są równorzędne modele, po prostu z ciekawości zrobiłem konfrontację tego co miałem pod ręką, niestety nie miałem okazji posłuchać PD-93 i PD-75, jeśli grają tak jak wyglądają to musi być odlotowo!

Gość rydz

(Konto usunięte)

Porównywałem łeb w łeb PD-S 06 kolegi ze swoim PD-9300 bez upgrade. Różnica w dźwięku tak jak i w cenie. Spora. Nowy 06 to 2.200 PLN. 9300 to wielokrotność tej kwoty. Generalnie nie było co porównywać. Główna różnica to scena i detale (wybrzmienia). Choć trzeba powiedzieć że 06 jest i tak lepszy od modelu który zastąpił (904). Nie wiem czy sporo nowinek, raczej uproszczeń w budowie. Pamiętaj że do sezonu 1994/95 topowym modelem był PD-95. Pioneer zrezygnował nawet z własnego przetwornika. PD-S 06 w przeciwieństwie do referencyjnych flagowców nadaje się za to świetnie do lampizacji (PCM-1702).

<<Krótko na temat,wystarczająco dla mnie,dzięki.

Rozumiem że o PD-5010 cisza.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

<<Krótko na temat,wystarczająco dla mnie,dzięki.

Rozumiem że o PD-5010 cisza.

Znajomy chwalił PD-9010x ale pamiętaj że to bardzo stary model. Mniej więcej w tym samym czasie jako referencyjny pojawił się PD-91 który dźwiękowo nie błyszczy.

Witam ponownie. Jeszcze niedawno rozważałem wejście w zestaw Pioneera C/M/PD-73 ale koszt tego zestawu trochę przekraczał moje możliwości finansowe a i opinie na jego temat były bardzo rozbieżne, w między czasie pojawiło się coś innego i przygoda z Pioneerem się zakończyła. Kiedyś miałem podstawowe modele CTS-330 i PD-102 lub 202 już dokładnie nie pamiętam, ale zawsze cedeki i kaseciaki tego producenta podobały mi się zwłaszcza w goldzie. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.