Skocz do zawartości
IGNORED

pytania lajka-jak to wszytko popodlaczac

baju24

Rekomendowane odpowiedzi

od wczoraj jestem posiadaczem amplitunera yamaha 357 i dvd 557.

teraz nasuwa sie pytanie, jak to wszytko popodlaczac ze soba oraz dolaczyc do tego tv.

nie bijcie mnie za takie proste pytanie, ale chyba od tego jest forum aby zyczliwi ludzie pomagali zielonym

poczytalem instrukcje i troche sie z tym zamieszalem i nie wiem co robic.

ale wykminilem takie cos, nie wiem czy to dobre wyjsce, jak nie to prozsze o korekte.

ten kabel co dostalem z dvd -audio/video - podlaczam do tv

puzniej chciaobym podlaczyc dvd z amlitunerem przez zlacza component video. do tego wysatrczy zwykly kabel czy jakis specjalny?

puzniej kupie cinche (chyba tak sie pisze) i podlacze tv z amplitunerem, by moc ogladac normalne filmy z kablowki i aby glos szedl przez to amplituner do glosnikow.

mi sie wydaje ze troche za duzo tych kabli bedzie:( pewnie jest prostsze rozwiazanie.

dziekuje za pomoc

poczytalem dosc duza ilosc tematow na teamt podlaczenia, nie wiem czy dobrze kminei i prosilbym aby ktos mnie poprawil w razie bledu, wiec:

podlaczam componentem dvd z amplitunerem, oraz tv componentem z amplitunerem. tv ma wyjscie takie. teraz nachodzi sie pytanie, czy przez amplituner bedzie mi szedl obraz z dvd do tv? bo jak tak to tylko potrzbne mi te 2 kable i jest gicior.

>>baju24

Baju wiele zależy od tego jakie gniazda masz w TV. Cinche czy to starszy typ telewizora? Ogólnie - DVD z ampli łączysz albo kablem RCA-RCA albo optycznym.

no mam cinche i mam jeszcze to wyjscie component, jest to nowszy tv. z tego co pisze w instrukcji przez to zlcze component jest lepsza jakos wiec chailbym je uzyc.

wiec mozliwe jest uzycie kabla component tv-ampli

i kabel component dvd - ampli ?

czy przy takim podlaczeniu bede mial obraz z dvd na tv przechdzacy przez ampli?

juz chyba wykminilem jak to wszystko popodlaczac weic zaczynam.

najpier component dvd-tv tak idzie obraz. w tv mam mozliwosc takiego podlaczenia

teraz dzwiek

2xRCA > 2xRCA z dvd do ampli, nastepnie coaxialem z dvd do ampli ( nie wiem czy tylko coaxial wystrczy)

nastepnie tak samo 2xRCA > 2xRCA z tv do ampli, aby sluchac w glosnikach od KD to co leci z kablowki.

takie podlaczenie wystarczy aby w pelni uzyskac dobra jakosc oraz dziek przestrznny zakodowany na dvd?

dzikuje za wszelkie rady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.