Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo SP404E a Denon 1920 ?

Demarco

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczace tych dwoch modeli a konkretnie chodzi mi o przetworniki obrazu Onkyo 108 Mhz/12 bit, Denon 216Mhz/12 bit . Czy roznica w obraznie z obu tych modeli bedzie bardzo zauwazalna i warta zaplacenia prawie podwojnej ceny? (mysle o DVD do projektora), pomijam pozostale niuanse w obu modelach, oba posiadaja to co mnie interesuje, czyli HDMI i obsluguja 720p i 1080i Nie wiem na ktory model sie zdecydowac, roznica w cenie jest znaczna Denon ok. 1500 zl, Onkyo ok. 750 zl.

(Tylko prosze nie piszcie ze Denona mozna kupic na allegro za 1000zl bo jest to sprzet sciagany z Europy z tzw. gwarancja Europejska i w razie usterki, jest to problem bo sprzet musi wedrowac po europie i najczesciej sprowadzajacy daja 1 rok gwarancji, badalem ten temat)

Dzieki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/27720-onkyo-sp404e-a-denon-1920/

Jeśli będziesz korzystał z HDMI, to przetworniki nie odegrają większej roli. W przypadku łączy analogowych może to już być zauważalne. Jednak przetworniki 108/12 są bardzo dobre i nie sądzę, aby był sens tyle dopłacać do 1920. Weź jeszcze pod uwagę fakt, że niedługo pojawi się Denon 1730, który będzie następcą 1720. Przetworniki 108/12 oraz HDMI. Więcej na niemieckiej stronie Denona.

ArtS

Demarco - kwestia taka.

Zależy Ci na formatach SACD/DVD-AUDIO? Jeśli nie - wybierz Onkyo :)

Zależy Ci na odtwarzaniu DivX z polską czcionką i pliku txt? Jeśli tak - wybierz Onkyo :)

1920 wypadałoby raczej porównywać do DV-SP 503 lub ewentualnie nowego modelu 504 (w porównaniu do 503 będzie HDMI).

Słuchaj, ja posiadam Onkyo 404 i obraz jest genialny. Pomimo, że na razie przesyłam obraz analogowo jest bardzo dobrze. Właśnie poszukuje kabelka HDMI jak tylko go podłączę mogę dać Ci znać jak sprawa wygląda. Ale sądzę, że odtwarzacz Onkyo to dobra pozycja.

A może Samsung HD-950 ?

Sam ciekaw jestem jak się ma HD-950 do ONKYO 404E

No i czy w obrazie z tych dwóch playerów jest duża przepaść w stosunku do DENONa 1920 ?

Wie ktoś może kiedy będzie można kupić DENONA 1930 albo SAMSUNGA DVD HD1080 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.