Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki 5.1 do 350zł MAX

miras19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam słuchawek 5.1 do kwoty maxymalnie 350zł!!!

Zastanawiam sie nad Aero 5.1 Medusa, Teac, Genius Home Theater!

Zaznaczam ze głownie chodzi mi o filmy, w sumie to tylko do filmów!

Prosze o porade ew. testy porównawcze itp.

Z gory dziękuje

https://www.audiostereo.pl/topic/27759-s%C5%82uchawki-51-do-350z%C5%82-max/

Podobno dyskusja toczyła się niedawno. Może to Ci coś pomoże.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdr

Ukryta Zawartość

Poszukiwałem ostatnio dość intensywnie, podobnie jak Ty słuchawek 5.1.

Przeczytałem prawie wszystko w sieci na ten temat ;-)

Mój typ to Philips HD1500 U ale kaska niemożebna.

Kupiłem w końcu Creative Hq-2300 D (cena bardzo atrakcyjna w Komputronik.pl - tylko 212 pln!!!)

Odsłuch - Rewelka !!! Mają swój sprzętowy dekoder Dolby headphone.

Tu jest bardzo wiarygodna recenzja:

Ukryta Zawartość

Bardzo zadowolony jestem z dźwięku. Jedyny minus - strasznie żrą baterie. 2 bateryjki AA trzeba wymieniać po ok 10 godz. słuchania.

Inne testy zobacz tu:

Ukryta Zawartość

Też myślałem o Aero, ale to plątanina kabli i przełączać trzeba żródło a w Creativach możesz podłączyć optykiem lub coaxialem i analogiem równocześnie 2 żródła.

Areo moim zdaniem nadają się świetnie do kompa. (wpinasz te kable do wyjść karty dźwiękowej).

Poza tym facet z Longmedia coś kręcił. pisał mi maile, codziennie obniżał cenę - dochodząc w efekcie do 200 pln.

Wydało mi się to podejrzane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolega nie napisal czy chodzi o sluchawki przewodowe czy bezprzewodowe.

Jutro bede mial przewodowe Steel Pad h4 za 260zł podobno obsluguja 7.1 Przeznaczone dla graczy. ale podobno do filmow tez są rewelka i lepsze wszystkich sluchawek creative.

Jutro bede mial wiec jak cie interesuje to postaram sie umiscic moje wrazenia.

Dzięki Fatman:)))

Już chyba zdecydowałem się na te Creativy:) Firma robi dobry sprzęt, tylko nie stety, sterowniki ma do bani, ale to w tym przypadku nie istotne:)))

Jakoś przeoczyłem ten typ :P

Wielkie dzięki, że zajełeś się moim problemem:)

Szkkoda, że mają tylko 2 głośniki, ale lepszych w tej cenie chyba nie znajde:)

Sorki kopyt, nie zauważyłem twego postu, zaraz sprawdze, czy te steely są dobre, i to w sumie rybka czy z kabelkiem, czy nie byle by były warte swojej ceny i mi filmy kurna chodziły jak w kinie :P

PS Kopyt masz może testy owych słuchawek?

Tak. Głosniki mają 2 ale dzięki dolby headphone lokalizacja źródeł dźwięku jest świetna.

Grywam w Call of Duty 2 a wczoraj męczyłem Commandos Strike Force.

Bez lokalizacji byłoby kiepsko esesmana ustrzelić ;-))

Co do muzyki - jak podasz sygnał DTS i sobie przełącznikiem na dekoderze słuchawek

poprzełączasz na zwykłe stereo i z powrotem - zobaczysz, że dźwięku nie masz już "w środku głowy"

ale scena robi się całkiem przyzwoita, jak za te pieniądze.

Nadal mam chrapkę na Philipsy 1500 U.

Tymczasem do "zwykłego stereo" zakupiłem bezprzewodowe Philipsy 8410 (na allegro bez śladów zuzycia za jedyne 63 pln). Słuchaweczki radiowe, chodzę sobie po całym domu, zero zakłóceń.

aha to to mnie cieszy:)

wiesz mi chodzi głównie o filmy, a jak słysze (czyt. czytam;P) najbardziej do tego się nadają, co nie znaczy, że do innych rzeczy również.

W piątek polece jeszcze do mm, zobaczyć czy wiszą gdzieś do testu!

wpisz w google "steel sound 5h" jest sporo tego. np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj trochę nieciekawa opinia:

Ukryta Zawartość

Najtaniej za 237zł

Ukryta Zawartość

Ogólnie jesli szukasz do samych filmow to lepiej kupuj inne. Do gier najlepsze w tej przedziale cenowej do 350zł są steel sound 5h

Jutro postaram sie opisać jak juz bede je posiadał

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a moze Sennheiser HD435?

Oceniają je bardzo dobrze

Ukryta Zawartość

natomiast na tej stronie dostał ocene 7/10

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzisiaj bylem w mm były senki za 444zł, "497" bodajże, obok były enki za 135 "212pro" bodajże nie pamietam:P

miuza leciała ta sama, a dzwięk był dużo lepszy na tanszych senkach, niz na drozszych! Może mi ktoś to wytłumaczyć:)

BTW masz już te steely?

Juz mam te słóchawki. Od razu mowie ,ze mikrofonu nie testowałem.

Zawiodłem się. Jedynie dzwiek przestrzenny jest OK.

Wiec tak

FILMY:

testowałem różne filmy divx akcji. Matrix, terque , Lot fenixa i inne. Bas jest miekki i miły dla ucha. Czasami jak ostry wybuch to bas nie daje rady i słychać niemiłem bierdzenie. Zadko się zdarzają takie sceny z mocnym basem. Sam dzwiek tez czasem jest kiepski. Nie zawsze ale czasem mnie drazni. Taki ostry. Pewnie wszystko przed to ,ze jestem przyzwyczajony do moich kolumn 5.1 Koda 702 +Amplituner Yamaha 457 wiec czego można się spodziewać po słuchawkak za 250zł ? na pewno nie zastąpi kina domowego za 2500zł.

Przez cały czas miałem prawie na full głosniosc ustawione. Jak sciszyłem było znacznie lepiej nawt mp3 były mozliwe. Jednak to było dla mnie za cicho.

GRY:

Tak samo jak w filmach. Dzwiek 3d był OK. było słychac z ktorej strony leta helokopter itp. testowałem tylko Battlefield 2 bo w wiecej gier na dysku nie mam.

Osoba która ma pierdziawki w domu za 200-300zł to dla niego te słuchawki beda naprawdę cudowne. Ja je porównoje troche do mojego kina domowego wiec dlatego takie są moje odczucia.

Dla mnie warte są te słuchawki max 150zł. I dziwie się ,ze wszyscy je zachwalają! nawet gracze. Wystarczy ciezkim karabinem postrzelac i słychać delkatne pierdzenie. Na pewno daleko do ideału.

Teraz czekam na wasze testy słuchawek.

a za ile je kupujesz?

tu chyba są najtaniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zamowiłem w komputonik.pl, ale to i tak te same sklepy pod innym adresem:)

Oczywiście tam tyle samo kosztują ;) Gdybym zamowił w poniedziałek miałbym we wtorek:) Ale oczywiście musiałem na weekend, wtedy, kiedy oni nie pracują :)

No dobra to zaczynam, słuchawki dostałem wczoraj!

Po otworzeniu kartona, oraz plastikowego opakowania (kurde zawsze tak ciężko pakują te słuchawy:)

Chwyciłem je w ręce i posprawdzałem. Ogólnie jakości materiałów stoi na b wysokim poziomie, plastik, gąbki, guma, wydaje się bardzo solidne! Tak samo 'mini decoder, DD”, który jest niesamowity,(ale o tym później:)

Słuchawki są bardzo wygodne i bardzo lekkie, nie męczą uszu, nawet po 2 godzinach filmu, dłużej nie miałem ich na uszach!

Do zestawu dostałem słuchawki z naprawdę bardzo długim kabelkiem + kabel component + dinks (takie coś:) do połączenia 2 słuchawek w jeden mp3 player, no i oczywiście mini decoder DD, do którego również można podepnąć 2 słuchawki i oglądać sobie we dwójkę film:)

Przejdźmy do sedna, czyli do jakości dźwięku:

No i tu niestety, ale spotkał mnie zawód, ale dla mnie na szczęście mały, gdyż nie do tego kupiłem te słuchawki!

Chodzi mi oczywiście o jakość przy muzyce, nie wiem, czemu, ale one mi szumią, dźwięk jest dziwny nienaturalny bas słaby, szybko trzeszczy, aż dziw, że w przypadku filmów jest całkowicie inaczej!

Nie polecam tych słuchawek dla pasjonatów muzyki, gdyż się zawiedziecie za 220, można cos lepszego dostać!

ale ale poczekajcie zniesmaczone mordki:) Jeżeli otworzyliście ten temat, gdyż szukacie czegoś do filmów to dobrze trafiliście:) Zaznaczam filmów, a nie pirackich divx - ów nagrywanych kamerą w kinie! takie pseudo-filmy możecie od razu na śmietnik! tutaj jest mowa o DVD z DD, lub DTS

Po podłączaniu pod component, oraz do "mini decodera" włączyłem sobie Deradevil przy DTS -e i normalnie LAAA, czy to te same słuchawki, przez które przed chwilą słuchałem muzyki? Nie dowierzając ściągnąłem je z uszu:)

Przecież no jaciekręce dźwięk idealnie czysty, bas OMFG głęboki, potężny, nic dodać nic ująć! Ale ale to jeszcze nie wszystko, oglądając 100 raz film deradevil (super film:) zacząłem myśleć i wymyśliłem taki bajer "przecież razem z DTS działa mi Dolby Headphone, no, ale DTS to nie jest z tej firmy, co DD i DH, i może DD specjalnie pogarsza jakość DTS na DH, żeby słuchać DD na DH:)

No i się nie myliłem, DD działa wyśmienicie w technologii DH, słychać super przestrzennie, nie takie pseudo przestrzeń gdzie osiągają to za pomocą echa! Bo to o dziwo słychać jak kula nadlatuje, albo jak ktoś krzyczy!

Ja nie wiem, jak oni to zrobili, ale z 2 głośników zrobili moim Imho zdaniem wiarygodne kino domowe w uszach!

Tak, więc

Co do kwestii muzyki to ocena 4, niestety słaba jakość?

Ale filmy to już inna historia, nie pytajcie się mnie, dlaczego to tak jest, ale tu i tu to 2 inne słuchawki, jakieś czary mary hokus pokus! Zasłużona ocena 9,5 na 10

moja rekomendacja

Cena za jakość:) i jakość:)

Regulator jest przy tym decoderze, i jest na max ustawiony. Nie zdarzyło mi się jeszcze doznać jakiś trzasków, tak samo z basem, nawet przy mocnych uderzeniach nic nie charczy.

Przy grach jeszcze nie testowałem, gdyż nie gram za dużo chyba stary się robie:/ Kiedyś to muciłem w gry:) Postaram się jakąś grę skombinować i cos może napisze!

Ale chciałbym zaznaczyć, że nie posiadam sprzętu audifilskiego, posiadam 1 kino domowe marki Tevion model DR 2004, ktory przez nie których recenzantów uznany był za bardzo udany produkt, gdyż jakością dorównywał 2 razy drorzszym maarkowym produktom (bez kitu), ale audifilski jakiś DENON czy ONKYO to nie jest!

Oraz mam jeszcze Creativy T5400 w kompie.

Dlatego też kOpyt25 nie chce Ci nic doradzać, gdyż wrażenia odebrane od ciebie przy tym sprzęcie jakim masz (denon) mogą być inne i okazać się że te steely są porównywalne, tego nie wiem!

Jedyne co wiem, to, że ten decoder już jest wart z 150 zł, bo naprawde jest to pełnowartościowy sprzętowy decoder DD2DH i zawsze można rok czasu sobie nazbierać na jakieś HP za 800 zł i do tego podłączyć. Ja tak zrobie i już nie mogę się doczekać efektu:)

Pozdrowienia

W grach jest bardzo dobrze. Ja grywam z zasady we wsztstkie FPS-y, które dotyczą II wojny światowej. Ostatnio skończyłem Ubersoldier i kończę Komandos Strike Force. Wczoraj zaczałem męczyć Wściekłe Psy.

Dźwięk dookólny jest świetny i lokalizacja źródeł bez zarzutu. Za te pieniądze warto (IMHO).

Fatman a sproboj uruchomic Battlefield 2 i wybierz zolnierza wsparcia. Nastepnie urzyj karabinu ciezkiego i strzelaj z niego. Dzwiek ustaw na full i powiedz czy nadal nie słyszysz trzasków?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.