Skocz do zawartości
IGNORED

Czy taki uchwyt może być do projektora ?

tilt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie uchwytu do projektora. Nabyłem projektor Benq W100, i potrzebuję go podwiesić pod sufitem. W związku z tym poszukuję uchwytu, ewentualnie pomysłu na uchwyt. Oczywiście jak najtańszego. Na Allegro są po 200 pln, ale to drogo trochę. Przeglądnąłem już forum, obejrzałem parę pomysłów. Ale nadal nic ciekawego nie wymyśliłem. Zastanawiam się nad tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co prawda do lcd, ale wygląda dość solidnie, no i regulacja jest we wszystkich płaszczyznach. Oczywiście aby go z projektorem połączyć to potrzebuję jeszcze jakiegoś płaskownika i parę śrub, ale powinienem się w 100 pln zmieścić.

Proszę o pomoc, jakieś sugestie, ewentualnie inne pomysły. Wszystko mile widziane.

Ukryta Zawartość

Nie podoba mi się ten uchwyt.

Po pierwsze nadaje się on tylko do zamocowania na ścianie. po drugie sposób kontrowania nie pozwala na solidne zamocowanie.

Przestań dziadować i kup coś porządnego, konkretnie dedykownego pod ten rozmiar projektora a nie jakieś protezy.

Poszukaj konkretnego uchwytu o rozstawie Benqa. Sabilność projekttora jest bardzo ważna.

Drgania zmniejszają żywotność lampy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu masz super mocowanie i prawie bez kosztów, ja tak dzięki twórcy projektu (bardzo wielkie dzięki) tanio i pewnie powiesiłem projektor BenQ 5120, naprawdę polecam, a na suficie mam płyty regips.

Ukryta Zawartość

>tilt

Ja mam bardzo podobny uchwyt taki jak podałes w linku.

Zawiesiłem do mojego Benq.

Przez kilkanascie miesiecy było cacy, super tanio , bezpiecznie. Ale teraz to mam wieksze wymagania.

Projektor moj jest powieszony na suficie, a ekran znajduje sie około 3,5metra od ekranu. Przez co rzucany obraz z projektora jest krzywy. Jesli urzyję trapezu w pilocie projektora - strace na jakosc tz, widoczne to bedzie nie na obrazie filmu ale na czcionce.

Uchwyty te z allegro za 200zł mozna powiesic w odleglosci od sufitu około metra.

Musisz obliczyc w jakiej odlegosci bedzie sie znajdował projektor od ekranu.

Jedna jest wada tego:

-projektor bedzie niski. Bedzie blizej głowy. Przez co szum wydawany przez projektor bedzie wydawał sie głośniejszy. Ale za to ekran bedzie równy na ekranie.

Są wady i zalety. Wybór nalezy do ciebie. Jesli bediesz chciał kupić to moge taniej ci swój sprzedać. I do tego zadnych nie bedziesz musiał kontowników kupywać. Ja ma Benq 5120 wiec do twojego raczej tez bedzie pasowac.

Ogladałem patent Xajasa, i zastanaiwiam się nad nim, czy mógłbyś darek2 podesłać mi jakieś fotki na meila?

Gdzie można wszystko kupić? W Castoramie??

KOpyt25 czy mógłbyś mi przesłąć fotki Twojego uchwytu? U mnie projektor też mniej więcej będzie 3,5 metra od ekranu. Jaki wymiar ekranu Ty osiągnąłeś?? Moze się dogadamy co do Twojego uchwytu. Jestem chętny. Pozdrawiam.

Fotki na priv mogą być.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.