Skocz do zawartości
IGNORED

ARCAM Diva CD73 czy Rotel RCD-1072 ?

kobayashi

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mnie coś naszło na przygotowania do poszukiwań nowego źródełka. Na początek zainteresowałem się ARCAM-em Diva CD73 i Rotel-em RCD-1072. Ceny zrobiły się całkiem przystępne...

W przetargu najbardzie punktowane będą:

- muzykalność i dynamika (moim zdaniem idą bezwzględnie w parze!)

- równowaga tonalna - może być po tej tłuściejszej stronie neutralności, ale podstawa - bas trzymany w ryzach jak poślady marynarza!

Macie jakieś doświadczenia?

A może w ogóle wystarczy Rotel RCD-02? Postęp w stosunku do RCD-1072 znaczny?

https://www.audiostereo.pl/topic/28167-arcam-diva-cd73-czy-rotel-rcd-1072/

znam i arcama i rotela - osobiscie wybralbym arcama. bardzo szczegolowy ale jednoczesnie spojny, dynamiczny. poza tym mozliwy upgrade firmowy do modelu cd192 - a to juz baaardzo dobry odtwarzacz. pozdr i daj znac co wybrales.

• 3 lata później...

Posiadam wzmacniacz Marantz PM 7000 oraz kolumny Triangle Comete EX. niestety nie jestem do końca zadowolony z tego połączenia. Przymierzam się do wzmacniacza Rotel RA - 04. Podobno bez problemu uciągnie takie kolumny jak Triangle Comete EX. Mam tylko jeden dylemat. Czy z Rotelem RA 04 stworzy zgrany duet Arcam FMJ CD 17 ,a może warto kupić cały zestaw Rotela RA 04 i RCD 06?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.