Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki nowy gramofon?

Poolak

Rekomendowane odpowiedzi

niestety mój budżet jest bardzo ograniczony. teraż używam bernarda z wkładką at-95 przez przedwzmacniacz reloopa. także najniższy z lowendów. myśle że przesiadka nawet na takiego debuta poprawi to i owo, nie mówiąc o zmianie wkładki. potrzebuje gramofonu "do nauki", i mój budżet jest sztywno ustalony. no chyba że zaszaleje na goldringa gr 1.2. cała sprawa się rozbija o mozliwość zakupu na raty.

>CharlieStereon, 19 Lut 2008, 17:06

Cześć....a może byś "zapolował" na coś z vintage....trafiaja się urządzenia z "duszą"......w załaczeniu Luxman, który "czaruje mnie już od prawie roku.....po wymianie wkladki na MC ...bajka.....pozdrawiam - Andrzej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mniej więcej od roku patrze po allegro czy jest coś ciekawego. owszem zdarzało się. ale z używanych rzeczy to mam ochote tylko na au/re G6N, nie mam pojęcia gdzie i jak można ją dostać, kiedyś podobno używana kosztowała na allegro koło 600zł. a nowa to nawet nie wiem ile stoi i czy ktoś au/re w ogóle w polsce dystrybuuje??

a vintage....paskowy - ryzyko, DD - jeszcze większe ryzyko. parę razy się przejechałem, wiem że można trafić, ale chyba wole gorzej i taniej, ale mam jakąś gwarancję.

>> CharlieStereon

1. Słyszałeś, że RPM-1 jest dość "niedbale" wykonany. Ale Debut to też nie jest mistrzostwo solidności i precyzji.

2. Broń Cię Boże pochylać wkładkę względem headshella w celu zrekompensowania braku regulacji antiscatingu.

3. Goldring GR1.2 nie wydaje mi się wiele lepszym (i czy w ogóle lepszym) wyborem, niż Debut czy RPM-1.

Jest to również najniższy model i również jest bardzo "oszczędnościowy". Co innego Goldring GR2.

Ogólnie rzecz biorąc, raczej unikałbym najniższych modeli z tych serii.

Sugestia Yula (Pro Ject 1.Xperience) wydaje mi się godna uwagi.

Unikałbym też- bardzo "oszczędnościowych" wkładek, często montowanych w najniższych modelach gramofonów.

Nawet tani gramofon może wiele zyskać, jeżeli mu dać trochę porządniejszą wkładkę.

I - co najlepsze - na takim poziomie cenowym nie trzeba wiele dołożyć, żeby kupić lepszą wkładkę.

Janusz z Torunia

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.