Skocz do zawartości
IGNORED

Problemy z podłaczeniem

MZKS1929

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam taki problem z podlaczeniem calego zestawu. Niedawno zakupilem zestaw kina domowego z Amplitunerem Denon 1306. Chcialem pod amplituner podlaczyc dzwiek z komputera + TV + DVD i Video. Jest tylko maly problem bo mam tylko jedno Euro pod TV. Jest to Sony Trinitron 21". Kupilem rozgaleznik z 1 Euro na 5 ale nic to nie pomoglo., Jak to wszystko podlaczyc aby miec dzwiek na Amplitunerze i obraz na TV.

Za wszystkie porady z gory SERDECZNE DZIEKI.

https://www.audiostereo.pl/topic/28266-problemy-z-pod%C5%82aczeniem/

Moja propozycja:

1. komputer

- dźwięk cincz stereo na 2xRCA

- obraz svhs-out na RCA-in (bo denon 1306 nie ma svhs) (nie testowałem i nie wiem jak ta przejściówka się zachowuje)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. DVD

- dźwięk RCA coaxial - RCA coaxial lub optical

- obraz euro - RCA lub RCA-RCA

3. Video

- dźwięk euro - RCA lub RCA-RCA stereo

- obraz euro - RCA lub RCA-RCA

4. TV

Skoro masz jedno wejście to musisz jednocześnie doprowadzić obraz do tv z amplitunera RCA-monitor, jak i zabrać dźwięk z tv na amplituner 2xRCA.

Proponuję:

Ukryta Zawartość

Nie testowałem tego rozwiązania, więc może się ktoś wypowie. Oczywiście nie wykorzystasz wszystkich końcówek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Wszystko smiga wmiare tylko jest problem z tym ze na Video niemoge nagrywac programow z Cyfry+ przez dekoder Philips 3010. I mam rozgaleznik euro gdzie na jednym AV1 sumuje sie obraz z DVD i Cyfry+. Jak te problemy rozwiazac ??

Wszystko smiga wmiare tylko jest problem z tym ze na Video niemoge nagrywac programow z Cyfry+ przez dekoder Philips 3010. I mam rozgaleznik euro gdzie na jednym AV1 sumuje sie obraz z DVD i Cyfry+. Jak te problemy rozwiazac ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.