Skocz do zawartości
IGNORED

Dual 731Q - jak ustawic repeating ?

jc_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie !!

Pytanie jak w temacie - mam Duala 731Q i nie wiem jak sobie poradzic z pewna jego przypadloscia.

Otoz podczas odtwarzania plyty w trybie pojedynczym wszystko odbywa sie bez zarzutu - na koncu odtwarzania

igla wraca na swoje pierwotne miejsce spoczynkowe. Natomiast w trybie cieglego odtwarzania dochodzi do konca plyty, troche sie tam "poslizga" i udaje sie tak mniej wiecej w miejsce 1/3 plyty. W jaki sposob to wyregulowac.

zeby dzialalo poprawnie - czyli wracalo na poczatek plyty i odtwarzalo ja od tego miejsca. Na pewno niektorzy

z Was mieli podobne problemy. wiec bardzo prosze o informacje, jak sobie z nimi Poradziliscie. Dzieki !

PS

A jako ze jest to moj pierwszy post na forum, chcialbym sie oficjalnie przywitac i przedstawic. Na imie mam Jacek,

mieszkam w Lodzi i mam 28 lat. Na nieuleczalny audioholizm zapadlem kilka lat temu - od tego tez czasu sledze forum i lakomie chlone

wszelkie informacje tu przez Was zamieszczane. :) Obecnie gram na Pionieerze VSX 808 RDS z CD PD-S 507 tej samej firmy. Dodatkowo do tego podpiety Dual 731Q poprzez mikser Gemini PMX500. Kolumny to Mission 702E. W najblizszej przyszlosci chcialbym zmienic nieco w moim sprzecie - szykuje sie na CD firmy NAD. Mysle tez wzmacniaczu stereo - pewnie tez stanie na NAD. Kolumnom pewnie tez sie oberwie ... ;) Pozdrawiam wszytstkich serdecznie!

https://www.audiostereo.pl/topic/28277-dual-731q-jak-ustawic-repeating/

Tu masz w pdf'ie manual:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

asterix, bardzo dziekuje - manual sciagnalem juz wczesiej, jednak nie bardzo potrafie

ustalic przyczyne takiego zachowania gramofonu. Juz myslalem, ze jest OK, jednak nie - plyta znowu

odtwarzana jest jedynie od 1/3. Czy jest jakis konkretny przelecznik odpowiadajacy rozmiarowi plyty,

czy tez reguluje sie to w inny sposob ??

slusznie prawi asterix :)

tam w srodku jest po prostu srubka na sprezynce wywierajaca nacisk na ogranicznik, wiec trzeba uwazac zeby jej nie wykrecic podczas regulacji. jak sobie sprawilem pierwszego automata to mi sie to przytrafilo i musialem potem cholerstwa szukac w trzewiach, no i potem wkrecic na miejsce. srubokret, cyjanopan i celowanie przez 2 godziny w gwint.

OK! dzieki za ostrzezenie!

jest tylko jeden maly problem - nie mam pokretla odpowiadajacego za ustawienie wielkosci

plyty (albo nie wiem, ze mam) i nie moge nigdzie znalezc tego miejsca ze srubka regulacyjna...

czy gdybym Wam wyslal zdjecie, to potrafilibyscie mi powiedziec co i jak ???

pozdr,

jc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.