Skocz do zawartości
IGNORED

Obraz sie tnie dzwiek nie - DVD

Ragless

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

DVD YAMAHA S550

Nie wiem od czego to jest dostale plyte dvd z wesela i w czasie odtwarzania co około 40 sekund najpierw zwalnia pozniej przyspiesza mi obraz dzwiek jest ok tylko ten obraz. Myslalem ze to wina nagrania dvd ale okazuje sie ze jak odtwarzam ta sama plyte na komputerze to tego problemu nie ma:/ Co sie dzieje co trzeba ustawic zeby bylo oki? Mam najnowszy soft v10i. Rzadko odtwarzam filmy dvd amatorskie czesciej dvix i tam tego problemu nie ma a na dvd tych z gazet tez problem nie wystepuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/28307-obraz-sie-tnie-dzwiek-nie-dvd/

Miałem to samo z moim poprzednim odtwarzaczem Thompson DTH - ... Mówiąc krótko, odtwarzacz miał problemy z czytaniem wszystkich płyt wypalonych na nagrywarkach komputerowych. Płyty tłoczone fabrycznie czytał bez problemu. Skończyło się zmianą odtwarzacza na Pioneera 575A i teraz jest OK.

Pozdrawiam

Pablo.

No ale to byly plytki "TDK" i "Verbatim Advanced AZO+ DVD-R 16x" wiec to dobre plyty ktore powinien czytac. Film DivXa z tych plytek mi czyta bez problemu. MOze jakos inaczej nagrac to bedzie czytal dobrze??

Problem tkwi najprawdopodobniej w strukturze logicznej nagrania DVD, nie w nośniku. Np. nagrywarki Sony dzielą materiał na bardzo krótkie komórki (cells) i odtwarzacz DVD Teac DV3800 zachowuje się podobnie. Dźwięk jest OK, ale obraz czasami "nadgania". Na innych odtwarzaczach tego problemu nie ma. "Rozebrałem" kiedyś nagraną w Sony płytę na elementy pierwsze i odtworzyłem na nowo. Po takim zabiegu działała poprawnie. Tu rolę grają pewnie jakieś niuanse.

ArtS :)

A w czym da sie przerobic taki film zeby dzialal poprawnie ?? Ja przegrywalem z pierwszej kopii TDK na verbatima. Juz ta pierwsza kopia TDK ktora dostalem od kamerzysty sie co 30 sekund 1 sekunde zwalniaja klatki i 1 sekunde przyspieszaja. Ja plyty kopiowałem programem "CloneDVD2" i urzywalem opcji "Klonuj płyte DVD" - "Klonuj DVD włacznie ze wszystkimi scieżkami oraz menu". Wiec skopiowało tak jak było na pierwszej płycie:/

• 2 tygodnie później...

Mialem ten sam problem. Po dluzszych dywagacjach i zaznajamianiu sie z tematem doszedlem do wniosku, ze tna sie tylko te rzeczy, ktore sa nagrywane najwyzszymi predkosciami. Jesli to samo nagrac z predkoscia razy 4 lub jeszcze wolniej, to nie ma problemu. Sprobujcie i dajcie znac.

y2k, 28 Wrz 2006, 22:36

>Mialem ten sam problem. Po dluzszych dywagacjach i zaznajamianiu sie z tematem doszedlem do

>wniosku, ze tna sie tylko te rzeczy, ktore sa nagrywane najwyzszymi predkosciami. Jesli to samo

>nagrac z predkoscia razy 4 lub jeszcze wolniej, to nie ma problemu. Sprobujcie i dajcie znac.

Dokładnie to samo. Używam tylko TDK w slimach i od czasu do czasu czerwonych TDK z dodarkową warstwą ochronną. Sprzęt używany to kilka modeli Liteona, Neca i w ramach odskoczni jeden Plextorek.

Nagrywanie 4x jest skuteczne, potwierdzam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.