Skocz do zawartości
IGNORED

jakie komponenty do pudel tonsil zg15c11

Benjamin Braddock

Rekomendowane odpowiedzi

Forniru nie odratuje poniewaz kolumna miala duzo ubydkow typu odlamania itp. Naprawilem to uzywajac szpachli drewnianej no ale zeby ja zaslonic musze polozyc nowy fornir. Co do GDN moge zrobic zdjecie ale dopiero w weekend bo one leza na dzialce, bede w sobote to je przywioze. Z tego co pamietam magnes byl duzy i mial na obrebie magnesu takie dlugie sruby trzymajace go z koszem.

wlasnie skonczylem robote z monitorami , wydaje sie ze wyglada to nie zle , ale ocenicie to dopiero jutro bo zmecvzony jestem i nie chce mi sie robic dziisaj zdjec, ale jutro beda na pewno i ujakies pierwsze wrazenia odsluchowe

pozdrawiam i dzieki wszystkim za pomoc

wiec tak to po renowacji wyglada, a gra jeszcze lepiej

zwrotnice sie robia jeszcze i czekam z opisem dzwieku i jak to gra, chodz juz teraz niezle to gra

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13398-100004993 1170302222_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

o to obiecane zdjecie GDN 16/10. Przepraszam, ze tak pozno ale nie mialem wczesniej czasu.

pzdr

Ukryta Zawartość

post-6647-100004481 1170302954_thumb.JPG

post-6647-100004482 1170302952_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

post-6647-100004481 1170302954_thumb.JPG

post-6647-100004482 1170302952_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 10 miesięcy później...

Witam!

Zagląda tu kto jeszcze?:P Właśnie kończę renowację kolumienek Tonsila. Chce tylko powiedzieć, że sporo naszukałem się na temat tych głośników / kolumn / zwrotnic, a to forum okazało się strzałem w dziesiątkę. Zwrotnica działa a kolumienki grają całkiem przyjemnie:) Jak skończę to może uda mi się wkleić jakieś fotki. Ma ktoś może zdjęcia kolumienek "przed" i "po" renowacji? Pozdrawiam

ja mogę wkleić moje tonsilki przed renowacja

po renowacji wyglądaj podobnie, bo zrobiłem nowa zwrotke i z tyłu nowe solidne gniazda przyłączeniowe. O dźwięku mogę powiedzieć tyle, że czym lepsza elektronika tym lepiej to gra. Większość ludzi podłącza takie głośniczki pod stare unitry i tym podobne, ale wynalazki tego typu nie pokażą możliwości tych głośniczków.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W oryginale w moich kolumnach za "zwrotnice" robił zwykły kondensator wpięty przy GDW (coś koło 2,2 uF). Niestety nie miałem wtedy okazji posłuchać jak to gra - od razu kondensatorki zastąpione zostały zwrotnicami i nie mam porównania jak to gra tylko z kondensatorem a jak ze zwrotnicą. Czy różnica jest aż tak duża? Dodam, że zwrotnicą mam wykonaną wg projektu z tego forum.

u mnie było tak samo. tylko 2,2 uF jako górnoprzepustowy. ja zrobiłem zwrotke na słuch z części które posiadałem. wyszło całkiem całkiem. wcześniej był sam sopran, przez co średnica była strasznie cienka. po i przed przeróbka bas ma pewna naleciałość ciężkiej membrany, słychać to dokładnie jak sie ustawi kolumienki na podstawkach ok 1m od ścian - tak było u mnie. żeby uzyskać dobra równowagę tonalną proponuje ustawić monitorki pod ściana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.