Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1730/1920,1930 - jako cdplayer?

kil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem na etapie kompletowania stereo, jak do tej pory udało mi się kupić wzmacniacz denon pma1500ae oraz kolumny Jamo D570. Tak czy inaczej muszę kupić DVD, a na DVD+oddzielne CD jak na obecną chwilę nie ma funduszy:( DVD będzie grało tymczasowo,myślę że przez pół roku. Dlatego rozważam wszystkie możliwości.

Co myślicie o denonie 1730/1920/1930 jako cdplayer'ach (źródle stereo). W przyszłości planuję zakup DCD1500 ale do tego jeszcze daleka droga.

Na jakim poziomie zagra według was np 1920/30?? czy warto wydać ok 1100

Obecenie źródłem w moim systemie jest Yamaha 550 i chciałbym, żeby postęp w kierunku polepszenia dźwięku był zauważalny.

Myślałem jeszcze o Samsungu HD950, ale już mi głowa puchnie od czytania sprzecznych opinii na forum :) jedni twierdzą, że HD950 zagra na poziomie cd w przedziale (1000-2000PLN) inni mówią, że second-hand za 300PLN zagra lepiej niż HD950 a jeszcze inni twierdzą żeby trzymać sie z dala od cd-playerów z second-hand. Zdaję sobie sprawę, że HD950 i pma1500 to tak jakby nowym bmw wozić kartofle, jednak coś muszę kupić, tylko nie wiem jeszcze co, na przetrzymanie ale żeby nie bolało.

Z góry dziękuję za zainteresowanie oraz poświęcony czas

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/28391-denon-173019201930-jako-cdplayer/

Byłby to dobry pomysł, ale raczej nie u mnie ponieważ dvd podłącze do LCD37'' i chciałbym uniknąć beznadziejnego obrazu patrz np Manta, chyba, że te odtwarzacze które wymieniłeś mają dobry obraz.

Bardzo dobry obraz ma np Pansonic S-52. Jeśli mnie pamięc nie myli to był do wyhaczenia na allegro za 399 zeta. Obrazem wyprzedził nawet drogiego Harmana. Dzwięk za to raczej kiepski. Po tych najniższych denonach raczej też nie możesz się spodziewać rewelacji w tym względzie, choć powinno być troszkę lepiej. Dopiero Denon 2 modele wyżej ponoć ładnie gra. Nie ma w tym też nic dziwnego bo on ma osobne przetworniki dla sygnału stereo i odłączalną sekcję wideo (czyli tak na prawde to dwa urządzenia w jednym).

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.