Skocz do zawartości
IGNORED

AT-95E i zdejmowanie oprawki z igłą...

Gość G.Mark

Rekomendowane odpowiedzi

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Witam,

Nabyłem ostatnio AT-95E i pomimo posiadania instrukcji obsługi do niej, nie za bardzo wiem, jak zdemontować oprawkę z igłą. Próbuję wykonać ruch pokazany na obrazku, ale oprawka siedzi jak przyklejona.

Na razie nie mam potrzeby zdejmowania igły, bo wkładka jest nowa, ale jak przyjdzie co do czego, nie chciałbym czegoś nabroić.

Bedę bardzo rad za wszelkie wskazówki jak zdjąć oprawkę.

Pozdrawiam,

GM

Jak widać na foto. Jedna firma -kilka sposobów demontażu.Te z otworen okrągłym podważamy od strony końcówek wkładki. Te z gładką szczeliną od czola wkładki. 95 o ile sobie przypominam jest z prosta szczelina więc od fronu)czoła i potem rówomiernie do góry z wyczuciem tak aby nie uszkodziś namagneśników(?) igły ,w kształcie V

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Czyli lekko odchylamy przód oprawki i w górę. Pięknie dziękuję za info i jak przyjdzie co do czego, na pewno z niego skorzystam.

Pozdrawiam,

GM

P.S. Czy 66 złociszy to dobra cena za 95-tkę?

Jeżeli jest widoczny "język" w tylnej części tak jak na zielonej i żóltej na foto, to czoło do góry. Nowa ma silny zatrzask.

66PLN to dobra cena , prawie jak 3600 a wkładka z igłą E i lepiej brzmiąca/ Ale jeszcze do poznania mozliwości AT droga daleka ;-((. wkładki w oznaczeniach powyżej 100 (120,125,130 140 ,155 , 160) no a potem 440ML , z mc OC9.zaczynają grac .

Gratuluję zakupu.

.K.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Kupiłem ją trochę przez przypadek. :-) Mam teraz w modernizacji GS-467, w którym była wkładka Tectrona z igłą praktycznie nieistniejącą. Dlatego zaproponowałem koledze nową wkładkę.

A ponieważ na "A" były dwie 95-tki w porównywalnej cenie do 3600, kupiliśmy obydwie. Pierwsze odsłuchy potwierdzają trafność wyboru. Brzmi jak na budżetową wkładkę bardzo dobrze.

GM

>>GM

Cena faktycznie budżetowa , ale jakosc powyżej średniej , co potwiedza moje preferencje.Istotnym jest a AT przestrzeganie VTA. W przypadku złego może stracić gorę pasma. Miłej przygody.

W miarę wolnych środków szukaj innych okazji, Warto.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

VTA jest chyba ustawiony dobrze, nie dokonywałem pomiarów kąta, bo "góry" jest w sam raz. Dół pasma również "miodny". :-) Nacisk ustawiałem wagą na zalecane 2g.

Gra bardzo przejrzyście, a stereofonia jest zdecydowanie lepsza od poprzedniczki czyli 3600.

Dziś widziałem AT-110E za 130 i trochę się zacząłem nad nią zastanawiać. Mam też tego Tectrona 512-E i dylemat, czy uruchomić go z nową igłą czy skusić się na 110? :-)

Pozdrawiam,

GM

Czy 130 to cena z allegro ? W sklepie sa w podobnej cenie...

Audio Technica AT-110E wkładka gramofonowa

Produkt aktualnie dostępny w sklepie muzyczny.pl

Przejdź do sklepu

Cena brutto: 120.00 zł

W tym Vat: 22 %

Jm: szt.

Cena z dnia: 2006-09-28 11:30:03

Kod towaru: AT-AT110E

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.