Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do B&W 602 S3

Pablo9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuje zakup amplitunera do kolumn B&W DM 602 S3. Na oku mam następujące modele:

Denon AVR 1507

Onkyo TX SR 304

Pioneer VSX 516

Yamaha RX-V 459

Wiem, że i tak będą najważniejsze moje subiektywne odczucia z odsłuch (na razie ta zabawa przede mną), natomiast chciałbym prosić o sugestię, czy któregoś z powyższych modeli ewidentnie byście nie polecali z tymi kolumnami? Bądź któryś z nich sam w sobie nie jest godny polecenia?

Warunki pracy to 60% film 40% muzyka.

Pomieszczenie 27 m2 ale otwarta przestrzeń na jadalnie i kuchnie - w sumie ok 50 m2.

Mój Mały 1,5 roczny "Szkodnik", niszczący wszystko w zasięgu ręki, dlatego koniecznie monitory (zawieszone) a nie podłogowe.

Pozdrawiam i proszę o sugestie.

Pablo9

https://www.audiostereo.pl/topic/28553-amplituner-do-bw-602-s3/

Zdecydowanie odradzam yamahe. Ta firma robi niezłe aplitunery ale niestety ich urządzenia z nizszych półek nie pracują dobrze z B&W (być może wyższe modele takie za ponad 3k pln to tak, ale niestetny nie miałem okacji sprawdzić). Ja mam B&W połączenie z apli model 650 i nie jestem za bardzo zadowolony....

To znaczy do filmów sie nadaje ale koncery i muzyka nieco mnie drażnią.

Podstawowa wada to brak sensownej przestrzeni i bass - zamiast udrzenia jakieś buczenie słyszę.

Słuchałem mich głośników podpiętych do budrzetowych roteli i średnich marantzów (pułap około 2000-3000 zł) i było bombowo niestety były to wzmaki stereo.....

Generalnie B&W 600 to wymagające głośniki i potrzebują wzmacniacza z dużą rezewą prądową który je rozrusza Czyli bez odsłuchu się nie obędzie. Krótko mówiąc potrzebujesz MOCY !!!!

Ja odwrotnie poszukuję kolumn do ampli sony es i zastanawiałem się nad 602 ale nie mam gdzie posłuchać. Natomiast odwrotnie wybór wydaje sie prosty. Na wielu pokazach, targach bowersy sterowane sa z rotela tak więc sprawdź to połączenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.