Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner wybrac?

gaks

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również polecam amplitunery onkyo, mam już przeszło 2 lata model tx-sr701. Od samego początku sprzęt gra bezawaryjnie, nigdy się nie wyłączył, ani nie zawiesił. Wyjątkowo dobrze współpracuje z kolumnami o małym module impedancji, spadającym miejscami do 3 ohm. Bardzo trudno tego ampa przesterować, dzwięk jest klarowny nawet na najwyższych poziomach dłośności. Wygląd, dzwięk i wykonanie, zdecydowanie wyróżniające się w swojej klasie. Pozdrawiam

Rowniez z czystym sumieniem polecam ampli Onkyo. Mialem ds494 (wlasnie go sprzedaje), mam obecnie ds603e (tez go chce sprzedac poniewaz dostane jako gift ds703, choc roznica miedzy 603 i 703 jest niewielka ale darowanemu koniowi...). Ampli graly i graja z Dali 5005 i dla mnie to b. dobre polaczenie. Choc kusi mnie zakup Dali Ikon'ow...

Ja mam Yamahe RX-V 559 i powiem szczeże że jeśli konkretnie chcesz JBL za głośniki to niepolecam Yamahay bo ona ma neutralny dzwięk i w połaczeniu z E 80 czy 90 może grać dość "sucho" bez konkretnego basu więc jesli mocno ci na nim zalezy to Szczerze to HK najlepszy

to zależy kto jakie brzmienie preferuje, jak dla mnie Yamaha... is No_1. (starsze modele)

Miałem onkyo (przez dwa dni - modelu nie pamiętam, jakiś z niższych modeli) i basu to to niestety niema w porównaniu z Yamahą.

Przy filmach mogę obejść się bez suba takie ciśnienie potrafią kolumny wytworzyć napędzane przez Yamahe (mam na myśli modele deko starsze RXV-495 i 1300). Co do nowych konstrukcji... nie miałem okazji sprawdzić oprócz rxv450 i marnie wyszedł w porównaniu ze starszymi, głównie brak mocy i obcięty przedwzmacniacz w efektach KD.

pzdr

123... test

mialem ten sam problem,przewalilem duzo stron gazet i www.zanim wybralem.jezeli nie masz za duzo kasy tak jak ja i sluchasz do tej pory plastikowej wiezy to polecam : denona 1906 na allegro za 1300zl. glosniki wharfedale diamond 9.5 fronty allegro za 1400zl(nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz stosunek jakosc cena) centralny i tyly wez z modelu 9.1-taniej wyjdzie i pasuje jak ulal.a zdvd ja wybralem samsunga 950.tez z allegro oczywiscie.wszystko oczywiscie na gwarancji i bez 5 posrednikow ktorzy podbijaja cene.gra to u mnie na 22 m2 pokoj.slucham rocka,jazzu i duzo koncertow na dvd.ostatnio sluchalem dvd audio j.m. jarra ''aero ''w dts 5.1, niesamowicie efekciarska plyta z elektronika.w 7 numerze leci helikopter przez wszystkie kolumny ,to moj 3 letni maly zawsze schyla glowke myslac ze cos leci po pokoju.

jednym slowem polecam do stereo bo jest selektywnosc,dynamika.jak i do kina bo dzwieki sa naturalne,teraz chce kupic subwoofer zeby miec wieksze lubudu.

sprzet warty tych pieniedzy,gdybym mial ich wiecej napewno wybralbym sprzecik o ktorych pisza tu koledzy klase wyzej ale poki co jestem zadowolony i polecam.

pzdr.

Dzięki za zwrócenie uwagi na Onkyo. Kupiłem właśnie ten model (wprawdzie nie na Allegro, ale za podobną cenę) i jestem bardzo zadowolony. Dotychczas do kina używałem Pioneer'a 415, a do stereo nieco starszy wzmacniacz tej samej "stajni", ale w KD Pioneer brzmi w porównaniu do Onkyo sztucznie. Nawet w stereo Onkyo sobie radzi.

Pozostanę jednak przy rozdziale na stereo i KD.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.