Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Ikon 6 + HK 435... będzie pasować ?

Lord Bafford

Rekomendowane odpowiedzi

Już na poważnie chciałbym wyzbyć się ciężko zarobionych papierków NBP. Interesuje mnie zbudowanie kina domowego, ale stopniowo. Na początek tradycyjnie - amplituner + przód. Dysponuje pokojem 18m2. Nie jest to wiele, ale mimo to chciałbym wstawić cenione przez użytkowników i prasę Dali Ikon 6. Chciałbym również, aby system nie brzmiał zbyt jasno (a te Ikony zdaje się lubią cykać). Zatem wykluły mi się 2 opcje:

1. Dali Ikon 6 + amplituner Harman Kardon 435

2. Dali Ikon 7 + amplituner Onkyo 674

Cena za ona systemy jest w miarę wyrównana.

Zalezy mi na dobrej stereofonii i przyzwoitym, czytelnym basie.

Kino 20%, muzyka 80%.

Co radzicie ?

Mi osobiście bardziej odpowiada zestawienie Onkyo + Dali.

Jeżeli nie zależy Ci na HDMI to polecam zestaw Onkyo 703E + Dali Ikon 7. Słuchałem tego zestawu i jak dla mnie rewelacja (Onkyo gra dość "ostro" a Dali "uspokaja" go trochę).

Moim zdaniem jakość dzwięku 703 jest lepsza niż 647. Sam się zastanawiałem nad tymi dwoma modelami. Po odsłuchu rezygnuję z HDMI (ma go 647) i biorę 703. Choć jeżeli masz kasę to polecam 803 (gra lepiej niż 703 i ma HDMI). Ale najlepiej będzie jak sam posłuchasz.

oj... lepiej posłuchaj tego onkyo... brat kupił amplituner Onkyo w MM i następnego dnia wymieniał jak posłuchał Yamahy. Obydwa sprawdzaliśmy na kolumnach Dali470... mine miał nieciekawą, zwłaszcza że onkyo było droższe, a mógł tylko wymienić bo zwrotów nie ma u nich.

pzdr

123... test

Ja dopiero co miałem Onkyo 702 a teraz gram na Yamaha DSP-A 595a i zarówno Onkyo jak i Yamaha są OK, każdy ma inne brzmienie ale zaleta Yamahy do sporo niższa cena. Bas i wysokie Yamahy są bardziej w moim guście ale Onkyo to też zacna maszyna

ani jeden ani drugi nie są na tyle dobre żeby zastąpić wzmaka stereo bo miałem ostatnio możliwość porównać Onkyo oraz Yamahę ze wzmakiem Marantz PM8000 i różnica była KOLOSALNA na korzyść MARANTZA, brzmienie było na tyle różne że nawet laik by wyczuł różnicę i jeśli dźwięk w stereo jest priorytetem to na prawdę nie ma sensu kupować ampl. AV...ja dokupię do tej swojej Yamahy wzmak stereo Yamaha albo jakąś końcówkę mocy bo nie ma sensu oczekiwać nie wiadomo czego z pudełka które musi napędzić 5 kanałów a kosztuje mniej niż dobre 2

Nie wiem czy dobry kierunek obieram, ale trochę nie daje mi spokoju NAD 743. Chciałbym mieć w domu generalnie sprzęt stereo i kino domowe jako dodatek. Nie chcę popadać w zbyt duże koszta i nie mam wystarczająco dużo miejsca, aby zainstalowac dwa klocki (wzmacniacz + ampli). Interesuje mnie więc stosunkowo niedrogi amplituner, który zagra w stereo i umili wieczór ścieżką 5.1. Nie potrzebuję bajerów, 7 końcówek, rozbudowanych opcji... itd. Pytanie tylko, czy NAD jest wart swej ceny (ok. 2600 zł) i czy stworzy symbiozę z Dali Ikon. Z recenzji AUDIO wynika, że NAD ma lekko wycofaną górę, z gęstym w środkiem i mocnym basem. Z kolei Ikony grają bardzo wyraźnie u góry i plastycznie w środku. Wiem, najlepiej posłuchać. Tylko jest sklep, który umożliwi odsłuch NADa i Dali ? Obawiam się, że nie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.