Skocz do zawartości
IGNORED

SEAS - kierunek wyboru

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

lancaster, nie mow, fajny ten glosnik, oryginalny wyglad i nie za bardzo krzykliwy:)

Zaph go ladnie skomentowal na swojej stronce, pierscien faradaya pomogl, moze bedzie hit sprzedazy. W polinku kosztuje 313zl, wiec sporo biorac pod uwage, ze w USA drozszy jest L18 o kilka dolarow, u nas odwrotnie:(

Podobnie 27TTFNC/GW troche drogi.

Pozdr.

eMiL, 12 Lip 2007, 21:51

>W polinku kosztuje 313zl, wiec sporo biorac pod uwage, ze w USA drozszy jest L18 o kilka dolarow, u

>nas odwrotnie:(

>Podobnie 27TTFNC/GW troche drogi.

>Pozdr.

Dodam że Polink ostatnio sporo podniósł ceny na głośniki Seasa :(

Jakiś czas temu kupowałem Seasa CA18RNX za 228,38 . Wczoraj pobrałem świeży cennik i szczena mi spadła, ten sam głośnik kosztuje teraz 279,82 ...........

Czy to zasługa popytu ?

Pozdrawiam

Typowo handlowa zagrywka. Złapać chętnych i zbadac rynek niskimi cenami , a następnie do góry , do góry.

Forumowicze powinni dostawać ekstra upust, bo to dzięki forum na pewno mieli większy zbyt.

Jeżeli będe znowu coś robił na Seasach to kupie w madisound.

Tak na poważnie , to ja nie zamawiałem z RP. Kupował mi głosniki znajomy w usa i wysyłal paczkę statkiem.

Paczka z ciuchami i gadgetami nie była "trzepana" więc ani cła , ani vatu nie płaciłem.

Jeszcze nie wiem jak bedzie , ale może we wrześniu pociągne tytanowe Seasy .

Ja wysłałem emaile z prośbą o wytłumaczenie wyższych cen. Argumentowałem, że korona norweska osłabła prze 9 miesięcy do złotówki, a więc powinno być taniej.

Dostałem odpowiedź, że rozliczają się w EURO a nie w koronach, a Seas podniósł ceny średnio o 8-13%. Tyle jeśli chodzi o odpowiedź dystrybutora.

Szczerze powiedziawszy nie rozumiem rozliczeń w EURO. Dwa razy liczony jest wtedy spread banku raz przy przewalutowaniu NOK -> EUR i drugi raz EUR -> PLN. No chyba, że zabezpieczają się (SEAS) przed ryzykiem kursowym na NOK->EUR (o wiele tańsze niż NOK->PLN) i dlatego wszystko liczą w EURO.

Mam pytanie. Jakie są ceny przy zamówieniach legalnych ze Stanów, tzn. cło + vat + koszty spedycji z Madisound (razem) ?

gregorj, w poprzedniej cenie te seasy byly okazja uważam, teraz to za podobne pieniądze(nawet w Akustyku) jest juz Vifa XT, która jest na bank bardzo dobrym głośnikiem...nie wiem jak wyglada brzmieniowo seas przy niej ? Porównywal ktoś może ?

A moze ktoś słuchał Sonicsów opartych o papierowe Seasy ?

Pozdrawiam

Rzeczywiscie glupie tlumaczenie, roznica na papierowym CA18 z 230 do 280zl to 22% :)

Akustyk czy akkus(tez b.drogi porownujac do cen z USA) ponadto oferuja to czego brakuje polinkowi, czyli gotowe projekty a to dla wielu osob ma kluczowe znaczenie.

z tego co przed chwilą podejrzałem w USA CA18RLY kosztuje 55USD(149,05zł), w Polinku 262zł.

Ta Norwegia to chyba dupą do Kaliforni przyklejona ?:)

Kiedy my świat dogonimy ?

Marko, daj znać jak coś bedziesz w stanach kupował:)

Pozdrawiam

Na jesieni zamierzam skończyć 2,5dr (które stoją od roku) i prawdopodobnie będę kupował w madisound tytanowe Seasy i może jeszcze jakieś inne głośniki.

Jeżeli koncepcja się nie zmieni to planuje paczkę na wrzesień/październik.

Jak coś będzie na rzeczy to się lancaster odezwę.

Pzdr.

p.s. istnieje ryzyko ,że jednak paczkę przeczepią , a wtedy cło i vat ...

Co do kosztów przesyłki ja ich nie ponoszę , bo szpeje dla mnie idą niejako przy okazji w paczce z gadgetami dla rodziny w kraju.

Także dziś nie potrafię odpowiedzieć jak wyglądał by koszt przesyłki. Myślę jednak że gra jest warta świeczki , zwłaszcza przy wysyłce drogą morską , chociaż to długo trwa.

Jeżeli doliczyli by vat i cło to pewnie cena i tak nie będzie wyższa niż w kraju czy z audiocomponents.

Na jesieni zamierzam coś ściągać , jak coś to dam znać zainteresowanym.

PiotrSz, 15 Lip 2007, 19:41

>"Mam pytanie. Jakie są ceny przy zamówieniach legalnych ze Stanów, tzn. cło + vat + koszty spedycji

>z Madisound (razem) ?"

>

>Odpowie ktoś na to ?

No więc sprawa jest troche...zawiła czyste zdzierstwo. Jak towar przylatuje do nas to ma wartość składa się cena + koszty wysyłki od tego naliczają cło 7% na głośniki dopiero od tego VAT 22%!!! wiec jest to czyty bandytyzm i dlatego trzyba kombinować:-((((

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.