Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma LG 42PC1R lub Panasonic TH42PA60?

DARIUS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Prosżę o opinię na temat tych TV, bo środki na ten cel nie małe i zakup na długo...

Obydwa mają rozdzielczość jako taką i wejście dvi hdmi. Interesuje mnie jak sie to spisuje w praktyce i ew. różnice.

Dziękuje i pozdrawiam!

Dariusz

Miałem 42PC3RA przez około tydzień i nie dało się na to patrzeć. Mydło z obrazu takie, że przesiadka z mojego Philips-a 32" poza większym rozmiarem obrazu zupełnie nie miała sensu. Są to modele do suprmarketu aby zareklamować nowy gorący kubek. Nieuniknione było pozbieranie jeszcze i zakręcenie się za czymś konkretnym. Obecnie mam Hitachi 9700 i to jest uważam (po wielu poszukiwaniach w sklepach) strzał w dziesiątkę. Polecam.

AT

Odn panasonica to PA ma za małą rozdzielczość nawet do PAL. Za to PV (1024x768) jest bardzo polecany. Chyba jedyna plazma w której się na stałe nic nie wypala (w odróżnieniu np od Pioneerów :) ).

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Wypalają się np znaczki telewizyjne albo tabelki z wynikami meczu itp. Oglądasz coś takiego pare godzin, potem zmieniasz np na czarne tło a tu niespodzianka - znaczek jest widoczny :) Taka to już uroda plazm. Różnica polega na tym że np w tym panasie takie wypalone znaczki znikają po paru-parunastu godzinach. W pioneerze potrafią się wypalić na stałe...

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.